ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στροφή των επενδυτών στο ευρώ

17:38 - 29 Δεκ 2020 | Νομίσματα
Στροφή των επενδυτών στο ευρώ
Οι επενδυτές εγκαταλείπουν το δολάριο και στρέφονται προς νομίσματα που υπόσχονται υψηλότερα κέρδη, μια τάση που φέρνει στο επίκεντρο το ευρώ.

Το ενιαίο νόμισμα επέστρεψε σε υψηλά δυόμισι ετών, στο 1,22 έναντι του δολαρίου. Από τις αρχές του έτους, το ευρώ έχει ανατιμηθεί πάνω από 10% με τους επενδυτές να διακρίνουν περιθώρια για περισσότερα κέρδη μέσα στο 2021, με επόμενο όριο το 1,24.

Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να τριπλασιάσουν το ποσό που θα δοθεί στους Αμερικανούς με τη μορφή επιταγών στα 2.000 δολάρια από 600 δολάρια, σε συνδυασμό με την έναρξη των εμβολιασμών, τροφοδοτούν κλίμα αισιοδοξίας για επιστροφή της παγκόσμιας οικονομίας σε τροχιά ανάκαμψης. Την ίδια στιγμή η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit απομακρύνει τον κίνδυνο για μια χαοτική έξοδο της Βρετανίας από την Ευρώπη.

Ισχυρό στήριγμα για το ενιαίο νόμισμα και οι συζητήσεις για τη σινο-ευρωπαϊκή εμπορική συμφωνία. Το ευρώ αναρριχήθηκε ενδοσυνεδριακά έως και το 1,2235 έναντι του δολαρίου. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης δολαρίου υποχωρούσε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2018.

Σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων Παραγώγων (CFTC), οι traders έχουν αυξήσει τα στοιχήματα κατά του δολαρίου στα 26,6 δισ. δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών.

Την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί και τα στοιχήματα υπέρ της στερλίνας. Το βρετανικό νόμισμα έχει αναρριχηθεί έως και το 1,3625 έναντι του δολαρίου, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2018, αν και μετά τη συμφωνία για το Brexit οι επενδυτές κατοχύρωσαν μέρος των κερδών τους, με την ισοτιμία στο 1,35. Οι στρατηγικοί αναλυτές στοιχηματίζουν σε άνοδο της στερλίνας στο 1,44 έναντι του δολαρίου έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με τον Νικ Νέλσον, επικεφαλής ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής στρατηγικής. Εάν επαληθευθούν τα στοιχήματα, η στερλίνα θα απέχει μόλις 4% από τα επίπεδα προ του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:51 - 29 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.