ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι και για το Ether μετά το Bitcoin

17:00 - 19 Ιαν 2021 | Νομίσματα
Ράλι και για το Ether μετά το Bitcoin
Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών εκτινάχθηκε σήμερα το Ether, ένα από τα πλέον δημοφιλή κρυπτονομίσματα, το οποίο ακολουθεί κατά πόδας του ράλι του Bitcoin.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα CoinDesk, ειδικότερα, η αξία του Ether ενισχύθηκε κατά +17% και διαμορφώθηκε στα 1.439 δολάρια, υπερβαίνοντας το προηγούμενο ιστορικό υψηλό, το οποίο είχε σημειωθεί το 2018.

Από τις αρχές του 2020, η κεφαλαιοποίησή του έχει παρουσιάσει «άλμα» της τάξης του 100%, με αποτέλεσμα να συνιστά το δεύτερο μεγαλύτερο και πιο ελκυστικό κρυπτονόμισμα -μετά το Bitcoin.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, οι επενδυτές είχαν στρέψει μαζικά το ενδιαφέρον τους στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, χάρη στην εκτίναξη του Bitcoin στα επίπεδα των 42.000 δολαρίων.

Σήμερα, η αξία του κυμαίνεται στα 36.980 δολάρια, έχοντας σημειώσει συνολικά κέρδη 30% από τις αρχές του 2021 και 800% από τον Μάρτιο του 2020

Στο ράλι του Bitcoin, μάλιστα, συμμετείχαν και αρκετοί θεσμικοί επενδυτές, οι οποίοι αξιοποίησαν τις τρέχουσες συνθήκες στις χρηματο-αγορές και αναζήτησαν τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν είναι λίγοι όσοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μια τέτοια κίνηση ελλοχεύει πολλούς κινδύνους, καθώς η αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία είναι ευάλωτη σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, εμφανίζει έντονα χαρακτηριστικά «φούσκας».

Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin, το οποίο δημιουργήθηκε το 2009, αποτελεί ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών, το οποίο δεν συνδέεται με καμία επίσημη τραπεζική ή νομισματική αρχή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.