ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η PayPal υποστηρίζει, αλλά δεν σκοπεύει να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα

16:05 - 16 Φεβ 2021 | Νομίσματα
Η PayPal υποστηρίζει, αλλά δεν σκοπεύει να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα
Η PayPal Holdings Inc δεν είναι πιθανό να αγοράσει κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin, είπε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής του επεξεργαστή πληρωμών John Rainey στο CNBC.

"Δεν πρόκειται να επενδύσουμε εταιρικά μετρητά, μάλλον, σε τέτοιου είδους χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, αλλά θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία ανάπτυξης που βρίσκεται μπροστά μας", δήλωσε ο Rainey σε συνέντευξη στο CNBC.

Η PayPal δήλωσε τον Οκτώβριο ότι θα επιτρέψει στους πελάτες των ΗΠΑ να διατηρούν bitcoin και άλλα εικονικά νομίσματα στο διαδικτυακό πορτοφόλι τους και να κάνουν αγορές μέσω κρυπτονομισμάτων σε εμπόρους στο δίκτυό του.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Mastercard δήλωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει υποστήριξη για ορισμένα κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της φέτος. Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων BlackRock Inc και η εταιρεία πληρωμών Square Inc επίσης υποστήριξαν πρόσφατα τα κρυπτονομίσματα.

Ο Rainey είπε ότι η PayPal ήθελε να επενδύσει τα χρήματά της σε υπηρεσίες που παρέχει ήδη η εταιρεία, όπως αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα.

Οι υπηρεσίες αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα έχουν αναπτυχθεί σε ιστότοπους λιανικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, καθώς περισσότερα άτομα στράφηκαν σε διαδικτυακές αγορές.

Τα σχόλια του PayPal έρχονται εν μέσω μίας φρενίτιδας για bitcoin αφότου η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Elon Musk, Tesla Inc, αποκάλυψε ότι είχε αγοράσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε κρυπτονομίσματα και σύντομα θα την αποδεχόταν ως μέθοδο πληρωμής για αυτοκίνητα, στέλνοντας την τιμή του ψηφιακού νομίσματος σε νέα υψηλά.

Μετά την ανακοίνωση της Tesla, αρκετές εταιρείες εξέφρασαν τις απόψεις τους για το ζήτημα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber Technologies Inc, Dara Khosrowshahi, δήλωσε ότι η εταιρεία συζήτησε και "απέρριψε γρήγορα" την ιδέα της επένδυσης σε bitcoin. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Uber θα μπορούσε ενδεχομένως να αποδεχτεί το κρυπτονόμισμα ως πληρωμή.

Η Twitter Inc δήλωσε ότι ήταν ακόμα αναποφάσιστη στην κατοχή bitcoin, ενώ η General Motors Co δήλωσε ότι θα αξιολογήσει εάν το bitcoin μπορεί να γίνει αποδεκτό ως πληρωμή για τα οχήματά της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.