ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: «Φρένο» στο ράλι- Πτώση 20% σε μία εβδομάδα Κύριο

21:01 - 27 Φεβ 2021 | Νομίσματα
Bitcoin: «Φρένο» στο ράλι- Πτώση 20% σε μία εβδομάδα
Βουτιά έκανε το bItcoin αυτή την εβδομάδα, εν μέσω της ευρύτερης πτώσης των ριψοκίνδυνων assets.

Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 20%, τη μεγαλύτερη από το selloff που προκάλεσε ο κορονοϊός τον περασμένο Μάρτιο. Ο ευρύτερος δείκτης κρυπτονομισμάτων του Bloomberg, Galaxy Crypto Index, ο οποίος παρακολουθεί το bitcoin, το ethereum και τρία άλλα κρυπτονομίσματα, σημείωνε απώλειες 23% την ίδια περίοδο.

Η τιμή του bitcoin υποχώρησε στα 46.672 δολάρια την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ενοποιημένα στοιχεία που συλλέγει το Bloomberg.

«Είναι μία αγορά που υπήρξαν υπερβολικές αγορές και θα είναι πιθανόν ξανά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον», δήλωσε αναλυτής της OANDA Europe σε σημείωμά του.

Η δύσκολη περίοδος για το bitcoin σημειώνεται εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας στις παγκόσμιες αγορές, καθώς η αύξηση των αποδόσεων αντανακλά τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός θα κινηθούν ανοδικά και αναγκάζει τους επενδυτές να επαναξιολογήσουν τις θέσεις τους σε διάφορες κατηγορίες assets.

Να σημειωθεί πως ο δείκτης Nasdaq 100, που εστιάζει στις τεχνολογικές μετοχές, κατέγραψε αυτή την εβδομάδα τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο καθώς οι μετοχές εταιρειών, όπως της Tesla και της Peloton έκαναν βουτιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.