ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφαίοι διαχειριστές πλούτου θέλουν να αγοράσουν Bitcoin και δεν μπορούν

12:14 - 05 Μαρ 2021 | Νομίσματα
Κορυφαίοι διαχειριστές πλούτου θέλουν να αγοράσουν Bitcoin και δεν μπορούν
To rollercoster του bitcoin από την αρχή του έτους δεν μείωσε τον ενθουσιασμό του διαχειριστή πλούτου Jim Paulsen για την κρυπτογράφηση.

Ωστόσο, ο Paulsen, διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων του ομίλου Leuthold, ο οποίος διαχειρίζεται 1 δισεκατομμύριο δολάρια, δεν μπορεί να κατέχει bitcoin σε χαρτοφυλάκια πελατών λόγω κανονιστικών περιορισμών. Αυτό τον άφησε στο περιθώριο βλέποντας τo πιο δημοφιλές στον κόσμο κρυπτονόμισμα, να αυξάνεται περισσότερο από 900% από τα χαμηλά του Μαρτίου.

«Αυτό που μου αρέσει για το bitcoin είναι πως είναι ανεξάρτητο με τα αποθέματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Paulsen.

Η υπόσχεση μιας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων που συμπεριφέρεται διαφορετικά από τα αποθέματα ή τα ομόλογα αφήνει το χαρτοφυλάκιο και τους wealth managers να ανακαλύπτουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα εάν μπορούν.

Πολλοί θεωρούν το bitcoin ως καλή αντιστάθμιση του πληθωρισμού. Σχεδόν το 20% των συμβούλων σκοπεύουν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα φέτος λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με έκθεση της Citi.

Ωστόσο, ορισμένοι σύμβουλοι λένε ότι δεν μπορούν να κατέχουν bitcoin για τους πελάτες τους, έως ότου μπορούν να το κρατήσουν σε ένα χρηματιστήριο ή αμοιβαίο κεφάλαιο που ξεκαθαρίζει τα νομικά εμπόδια που είναι κοινά για οποιαδήποτε επένδυση.

Εάν συμβεί αυτό, τα θεσμικά χρήματα θα μπορούσαν να εισρέουν και να ωθήσουν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων υψηλότερα, ανέφεραν οι αναλυτές.

Η BlackRock Inc, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, δήλωσε ότι προσθέτει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin ως επιλέξιμες επενδύσεις για ορισμένα κεφάλαια. Οι ειδικοί του αμοιβαίου κεφαλαίου αναμένουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Ωστόσο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δεν αναγνωρίζει ακόμη τα κρυπτονομίσματα ως μία ασφαλή επένδυση, όπως τις μετοχές στο χρηματιστήριο ή τα ομόλογα και δεν έχει αποφασίσει εάν τα αμοιβαία κεφάλαια μπορούν να τα κατέχουν άμεσα, δήλωσε ο Robert Jenkins, παγκόσμιος επικεφαλής της έρευνας στο Refinitiv Lipper.

«Το να μην επιτρέπεται η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι κάτι που είναι απογοητευτικό για πολλούς συμβούλους, αλλά είναι τόσο ασταθές περιουσιακό στοιχείο που πολλοί επενδυτές καταλήγουν να το κάνουν μόνοι τους», δήλωσε ο Jimmy Lee, διευθύνων σύμβουλος της Wealth Consulting Group.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.