ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβλέψεις για το Bitcoin: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές

07:45 - 05 Απρ 2021 | Νομίσματα
Προβλέψεις για το Bitcoin: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές
Οι επενδυτές Bitcoin θα πρέπει να γνωρίζουν περισσότερο την ασταθή ιστορία του και τις δραματικές πτώσεις των τιμών του στο παρελθόν, σύμφωνα με τον Bobby Lee, έναν από τους ανθρώπους που επινόησαν την αγορά της κρυπτογράφησης.

Ο Lee μίλησε στο Business Insider για την ιστορία του Bitcoin, υπογραμμίζοντας πως υποδηλώνει ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται, αλλά ανά πάσα στιγμή είναι πιθανό να καταρρεύσει δραματικά "μέσα σε λίγες ώρες".

Μάλιστα ανέφερε ότι το Bitcoin μπορεί να χάσει γρήγορα το 50% της αξίας του και στη συνέχεια θα μπορούσε να πέσει περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, σημείωσε άνοδο το 2021, αγγίζοντας το υψηλό όλων των εποχών κοντά στα 62.000 $ τον Μάρτιο, αφού έπεσε κάτω από τα 4.000 $ τον ίδιο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι τα τεράστια χρηματικά ποσά που διοχετεύτηκαν σε οικονομίες από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες - που έχουν υποστηρίξει τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων σε όλους τους τομείς - υπήρξαν βασικοί παράγοντες.

Παράλληλα, ο Lee τόνισε ότι το Bitcoin θα μπορούσε δυνητικά να φτάσει τα 300.000$. Ο συνιδρυτής του BTCC, ένα από τα παλαιότερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης, είπε ότι έλκεται από το Bitcoin ως αποθήκη αξίας σε μια εποχή που τα νομίσματα κινδυνεύουν να χάσουν αξία λόγω νομισματικής τόνωσης.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας, ο οποίος πρόσφατα έγραψε ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο νόμισμα, είπε ότι οι αγοραστές θα πρέπει να γνωρίζουν περισσότερο το εξαιρετικά ασταθές παρελθόν του ψηφιακού στοιχείου.

"Πολλοί επενδυτές μπαίνουν χωρίς να γνωρίζουν την ιστορία", είπε.

"Η ιστορία του Bitcoin έδειξε ότι έχει αυξηθεί πολύ γρήγορα, αλλά μετά από κάθε φούσκα, η φούσκα σκάει.", πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας, ότι θα μπορούσε να πέσει κατά 50% ξαφνικά. Θα μπορούσε ακόμη και να μειωθεί έως και 90% από τα προηγούμενα υψηλά επίπεδα, είπε.

«Όταν ξεπερνά το 50% των πωλήσεων, τότε οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους σε αυτό, και έπειτα πανικοβάλλονται. Πουλάνε, και αυτό είναι που το αναγκάζει να πέσει ακόμα πιο κάτω και να καθίσει σε αυτό το χαμηλό επίπεδο για δύο ή τρία χρόνια "

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι παραμένει αισιόδοξος. Προέβλεψε ότι θα μπορούσε ακόμη και να κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια εάν συνεχίσει να περνάει από κύκλους έκρηξης.

Το Bitcoin συνεχίζει να διαιρεί απότομα τον χρηματοοικονομικό κόσμο, αν και πολλοί επενδυτές και ιδρύματα έχουν προσελκύσει το αξιοσημείωτο ράλι του κρυπτονομίσματος. Οι JPMorgan, Morgan Stanley, BlackRock και Tesla είναι μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες που συμμετέχουν.

Ωστόσο, οι σκεπτικιστές του Bitcoin υποστηρίζουν ότι η τεράστια μεταβλητότητα του, σημαίνει ότι η θεσμική υιοθέτησή του θα είναι περιορισμένη. Πολλοί πιστεύουν ότι η άνοδος του οφείλεται σε τεράστια ερεθίσματα και θα μπορούσε να πέσει όταν οι άνθρωποι επιστρέψουν στην κανονική ζωή, μετά τη πανδημία.

Μάλιστα, θεωρούν ότι είναι έτοιμο για πτώση τιμών παρόμοια με εκείνη του 2017, όταν έπεσε κάτω από 4.000 $ από περίπου 20.000 $ σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.