ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι λόγοι που το Bitcoin είναι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα

21:00 - 18 Απρ 2021 | Νομίσματα
Οι λόγοι που το Bitcoin είναι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα
Η αξία των κρυπτονομισμάτων έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2017 εν μέσω αύξησης ενδιαφέροντος τόσο από θεσμικούς όσο και από μεμονωμένους επενδυτές, και ενισχύεται περαιτέρω με την άμεση εισαγωγή της Coinbase στις 14 Απριλίου.

Το Bitcoin ηγείται των κρυπτονομισμάτων για τρεις βασικούς λόγους, σύμφωνα με τον Ajit Tripathi, επικεφαλής θεσμικών επιχειρήσεων στην πλατφόρμα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης Aave, ο οποίος είπε τη γνώμη του σε μια νέα έκθεση της Citi αυτόν τον μήνα με τίτλο Future of Money.

Πρώτον, υπάρχει εμπιστοσύνη. Το Bitcoin δεν έχει παραβιαστεί στα 12 χρόνια λειτουργίας του, δήλωσε ο Tripathi.

"Το Bitcoin ήταν το πρώτο κρυπτονόμισμα και οι πλατφόρμες bitcoin έχουν περάσει από πολλές προκλήσεις- ατυχήματα και επέζησαν."

Στη συνέχεια, ο Tripathi αναφέρει τη ρυθμιστική σαφήνεια. Η Commodity Futures Trading Commission έχει ταξινομήσει το bitcoin ως εμπόρευμα, το οποίο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει μέχρι στιγμής αμφισβητήσει.

Τρίτον, υπάρχει αξία μάρκας. Ο Tripathi, δήλωσε ότι ενώ η θεμελιώδης αξία του bitcoin έχει αξιολογηθεί εδώ και καιρό, η αξία της κρυπτογράφησης παραμένει ακόμα αχαρτογράφητη.

"Το Bitcoin έχει επίσης εξαιρετική αξία μάρκας", είπε. "Ακόμα και οι ειδικοί της Silicon Valley όπως ο Chamath Palihapitiya ή ο Jack Dorsey είναι ουσιαστικά μινιμαλιστές bitcoin - δεν μπορούν να σκεφτούν πέρα ​​από το bitcoin και δεν αναγνωρίζουν άλλες καινοτομίες κρυπτογράφησης."

Η Citi στην έκθεση ανέφερε επίσης ότι τα χαρακτηριστικά του bitcoin διαφέρουν πολύ, καθιστώντας το δύσκολο να εκτιμηθεί. Αλλά, μακροπρόθεσμα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ronit Ghose, παγκόσμιο επικεφαλής τραπεζών και συν-επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας fintech, δήλωσαν ότι το bitcoin ως μηχανισμός ψηφιακών πληρωμών θα έχει δυνητικά μεγαλύτερη αξία από τη χρήση του ως μορφή ψηφιακού χρυσού.

Να σημειωθεί ότι το Bitcoin αυτή την εβδομάδα έφτασε στα ρεκόρ, φτάνοντας τα 65.000 $ αλλά υποχώρησε 2,2% την Παρασκευή 17/4 και την Κυριακή κατέγραψε τη μεγαλύτερη "βουτιά” στην τιμή του εδώ και επτά εβδομάδες.

Αυτό είναι, άλλωστε και το νούμερο 1 μειονέκτημα των κρυπτονομισμάτων. Η απόλυτα απρόβλεπτη διακύμανσή τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:24 - 18 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.