ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βρετανία μπαίνει στη «μάχη» των κρυπτονομισμάτων με το... Britcoin

15:16 - 19 Απρ 2021 | Νομίσματα
Η Βρετανία μπαίνει στη «μάχη» των κρυπτονομισμάτων με το... Britcoin
Στη «μάχη» των ψηφιακών νομισμάτων με στόχο τον περιορισμό της δυναμικής του Bitcoin μπαίνει η Βρετανία μέσω του Britcoin, με το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών και την κεντρική τράπεζα της χώρας, Bank of England (BoE), να εξετάζουν τα υπέρ και τα κατά ενός τέτοιου εγχειρήματος.

«Ξεκινάμε μια νέα task force μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας για το συντονισμό ως προς τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Rishi Sunak σε συνέδριο για το Fintech τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη BoE, το Britcoin, εάν εγκριθεί, θα μπορεί να συνυπάρχει με τα μετρητά και τις τραπεζικές καταθέσεις, χωρίς να τα υποκαταστήσει, με την τράπεζα να δημιουργεί επίσης μια μονάδα εντός της που θα δραστηριοποιείται εξ ολοκλήρου για με τον τομέα του κρυπτονομίσματος.

{https://twitter.com/RishiSunak/status/1384077410946019332}

Από την άλλη, η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα εισάγει μια ψηφιακή έκδοση της βρετανικής λίρας, αλλά είπε ότι θα διερευνήσει τους «στόχους, τις περιπτώσεις χρήσης, τις ευκαιρίες και τους κινδύνους», εάν προχωρήσει σε μια τέτοια μεγάλη κίνηση.

Η βρετανική task force θα έχει ως επικεφαλής τον υποδιοικητή της BoE, Jon Cunliffe, και την γενική διευθύντρια Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ, Katharine Braddick.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.