ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνονται και πληθύνονται οι επενδυτές «κολοσσοί» που επιλέγουν το bitcoin

07:51 - 29 Απρ 2021 | Νομίσματα
Αυξάνονται και πληθύνονται οι επενδυτές «κολοσσοί» που επιλέγουν το bitcoin
Περίπου 100 εκατ. δολάρια ξόδεψε η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Nexon για να αγοράσει bitcoin, μακραίνοντας τη λίστα των πολυεθνικών -με πρωταγωνίστρια την Tesla- που υποστηρίζουν το ψηφιακό νόμισμα.

Εκπρόσωπος της Nexon ανέφερε στο Bloomberg πως η εταιρεία χρησιμοποίησε λιγότερο από το 2% των αποθεμάτων της στην αγορά των bitcoin, η οποία πραγματοποιήθηκε με μέσο κόστος 58.000 δολάρια ανά bitcoin, αποκτώντας έτσι συνολικά 1.717 bitcoin.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά ψηφιακών νομισμάτων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ από εταιρεία που διαπραγματεύεται στο Τόκιο.

«Πιστεύουμε ότι το bitcoin προσφέρει μακροπρόθεσμη σταθερότητα και ρευστότητα, διατηρώντας παράλληλα την αξία των μετρητών μας για μελλοντικές επενδύσεις», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Nexon, Owen Mahoney.

Η Nexon αιτιολόγησε περαιτέρω την αγορά αναφέροντας ότι επιχειρεί να προστατευτεί από ενδεχόμενη πτώση της αξίας των μη ψηφιακών νομισμάτων σε περίπτωση αύξησης του πληθωρισμού, με τον Mahoney να χαρακτηρίζει το bitcoin ως «μια μορφή μετρητών που πιθανότατα θα διατηρήσει την αξία του, ακόμη και αν δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί ευρέως».

Σημειώνεται ότι η Nexon έχει επενδύσει σε εταιρείες ψυχαγωγίας όπως η Konami, όπως φαίνεται και από τα αποθέματά της σε μετρητά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.