ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ρεκόρ για το Ether-Σε πτωτική τροχιά το Bitcoin

21:45 - 29 Απρ 2021 | Νομίσματα
Νέο ρεκόρ για το Ether-Σε πτωτική τροχιά το Bitcoin
Ιστορικό υψηλό «χτύπησε» το Ether την Πέμπτη (29/4), ενώ παράλληλα υποχωρεί η κυριαρχία του bitcoin στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ειδικότερα, η είδηση ότι η ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Ethereum οδήγησε σε νέα άνοδο την τιμή του κρυπτονομίσματος, που «σκαρφάλωσε» στο νέο υψηλό ρεκόρ των 2.774 δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics.

Αντίθετα, η τιμή του bitcoin υποχώρησε ελαφρά στα 54.471 δολάρια. 

Για πολλούς επενδυτές, η κίνηση της ΕΤΕπ σημαίνει ότι το ether γίνεται αποδεκτό από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αναφέρει το CNBC. 

Παράλληλα, η άνοδος του ether συμπαρέσυρε προς τα πάνω και τα περισσότερα άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα, παρά τις προειδοποιήσεις για φούσκα στην αγορά των crypto. Π.χ. το degecoin έκανε ράλι ξανά μετά και τα υποστηρικτικά tweets του Ελον Μασκ και του Μαρκ Κούμπαν.

Να σημειωθεί, τέλος, πως περίπου 100 εκατ. δολάρια ξόδεψε η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Nexon για να αγοράσει bitcoin, μακραίνοντας τη λίστα των πολυεθνικών -με πρωταγωνίστρια την Tesla- που υποστηρίζουν το ψηφιακό νόμισμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:41 - 29 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.