ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ασανσέρ» η τιμή του bitcoin: Νέα πτώση άνω του 6%

21:08 - 21 Μαϊ 2021 | Νομίσματα
«Ασανσέρ» η τιμή του bitcoin: Νέα πτώση άνω του 6%
Νέο πλήγμα από την Κίνα δέχθηκε σήμερα (21/5) το bitcoin, καθώς κατέγραψε πτώση άνω του 6% «πέφτοντας» εκ νέου κάτω από τα 38.000 δολάρια, μία ημέρα μετά τα σημάδια ανάκαμψης που έδειξε το κρυπτονόμισμα.

Οι κινεζικές αρχές τόνισαν την ανάγκη να ληφθούν μέτρα κατά της εξόρυξης και των συναλλαγών στο κρυπτονόμισμα. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Λιου Χε, ανακοίνωσε ότι απαιτείται αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προκαλώντας νέους τριγμούς στο κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα.

«Είναι αναγκαίο να διατηρήσουμε την ομαλή λειτουργία των αγορών μετοχών, χρέους και συναλλάγματος, να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τις παράνομες δραστηριότητας σε χρεόγραφα και να τιμωρήσουμε τις παράνομες οικονομικές δραστηριότητες», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή του bitcoin στην πλατφόρμα Coin Metrics υποχώρησε πάνω από 6% σε επίπεδο χαμηλότερο από τα 38.000 δολάρια μετά την κυκλοφορία της είδησης, ενώ έχει κάνει βουτιά πάνω από 40% από το υψηλό επίπεδο του Απριλίου (σχεδόν 65.000 δολάρια).

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν και άλλα κρυπτονομίσματα, με τις απώλειες στο ether να πλησιάζουν το 12%, το Binance Coin είχε υποχώρηση άνω του 14% και το Dogecoin είχε απώλειες άνω του 12%.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:37 - 21 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.