ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: «Όχι» στα κρυπτονομίσματα-«Ναι» στα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών

18:55 - 24 Μαϊ 2021 | Νομίσματα
HSBC: «Όχι» στα κρυπτονομίσματα-«Ναι» στα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών
Τη θέση της για τα κρυπτονομίσματα έκανε γνωστή η HSBC, ύστερα από την «κατρακύλα» του bitcoin σχεδόν 50% σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του.

«H HSBC δεν σκοπεύει να κάνει συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα ή να προσφέρει ψηφιακά νομίσματα ως επενδυτικά μέσα σε πελάτες της, επειδή έχουν υψηλή μεταβλητότητα και στερούνται διαφάνειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης τράπεζα της Ευρώπης, Noel Quinn.

«Δεδομένης της μεταβλητότητας, δεν τοποθετούμαστε στο bitcoin ως asset», σημείωσε ο Quinn, προσθέτοντας: «Για αντίστοιχους λόγους δεν προστρέχουμε στα stablecoins», αναφερόμενος σε ψηφιακά νομίσματα, όπως το Tehter, που θέλουν συνήθως να αποφύγουν τη μεταβλητότητα με τη σύνδεση της αξίας τους σε assets όπως το δολάριο».

Ωστόσο, ο Quinn σημείωσε ότι πιστεύει στα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών, για τα οποία εργάζονται πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.

Τα νομίσματα αυτά, «μπορούν να διευκολύνουν τις διεθνείς συναλλαγές σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια πιο απλά, απορροφούν το κόστος τριβής και είναι πιθανόν να λειτουργήσουν με διαφανή τρόπο και να έχουν ισχυρά χαρακτηριστικά αποθηκευμένης αξίας», τόνισε.

Ο επικεφαλής της HSBC είπε ότι οι επιφυλάξεις του για τα κρυπτονομίσματα προκύπτουν εν μέρει από τη δυσκολία να εκτιμηθεί ποιος τα κατέχει καθώς και από τα προβλήματα όσον αφορά τη μετατροπή τους σε παραστατικό χρήμα.

«Βλέπω το bitcoin περισσότερο ως κατηγορία asset παρά ως μέσο πληρωμών, με τα πολύ δύσκολα ερωτήματα σχετικά με το πως να αποτιμηθεί στον ισολογισμό των πελατών επειδή έχει τόσο μεγάλη μεταβλητότητα», είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:57 - 24 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.