ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: 7 άγνωστες πληροφορίες για τον... απρόβλεπτο πρωταγωνιστή των αγορών

07:55 - 02 Ιουν 2021 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: 7 άγνωστες πληροφορίες για τον... απρόβλεπτο πρωταγωνιστή των αγορών
Οι έντονες και απότομες μεταβολές που σημείωσε το Bitcoin τις τελευταίες ημέρες ήταν μία ακόμη ενδειξη ότι το εύθραυστο ψηφιακό νόμισμα είναι απολύτως απρόβλεπτο.

Το μεγαλύτερο αμερικανικό κρυπτονόμισμα στον κόσμο διαμορφώθηκε οριακά στα 36.425 δολάρια την Τρίτη (1/6), έπειτα από δύο συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδρίες.

Οι διακυμάνσεις στην τιμή -όπως αυτές μετριούνται από τη διαφορά μεταξύ υψηλού και χαμηλού ημερήσιου- έχουν πέσει στα χαμηλότερα από την αρχή του έτους, παρά τις αναφορές το Σαββατοκύριακο ότι οι χρηματοοικονομικές αρχές των ΗΠΑ ετοιμάζονται να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στη ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς. Λόγω της μεταβλητότητας του Bitcoin, εντός των 10 αυτών ημερών, μειώθηκε στο 106% από το υψηλό του σχεδόν 162%, που σημείωσε στις 24 Μαΐου.

Δεδομένου του χαμηλού που έχουν σημειώσει τα κρυπτονομίσματα αυτούς τους μήνες, της πορείας που σημειώνει το Bitcoin, των ανησυχιών για τις ρυθμίσεις που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ και την Κίνα καθώς και ερωτημάτων που ανακύπτουν για τις ενεργειακές του ανάγκες και τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις, δεν προκαλούν εντύπωση, αποφάσεις όπως αυτή του Έλον Μασκ να σταματήσει να δέχεται τα Bitcoin για πληρωμές στην Tesla.

Ποια, όμως, είναι τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε για αυτή τη νεοφυή μορφή νομίσματος;

Ακολούθως, παρουσιάζονται ενδιαφέροντα στοιχεία, που ενδεχομένως να μην είναι ευρέως γνωστά:

1.Η ταυτότητα και ο δημιουργός των κρυπτονομισμάτων παραμένουν άγνωστες πληροφορίες. Κυριολεκτικά, δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη πληροφορία που να υποδεικνύει εάν πρόκειται για ένα άτομο ή για μία ομάδα ανθρώπων. Δε γνωρίζουμε ηλικία ή εθνικότητα. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι το ψευδώνυμο «Satoshi». Μάλιστα, το δίκτυο, προς τιμήν του δημιουργού, ονόμασε μία υπο-μονάδα «Satoshi». 1/100,000,000 Bitcoins ισούται με 1 Satoshi. Επιπλέον, ο μυστηριώδης Satoshi Nakamoto δεν διεκδίκησε ποτέ την κυριότητα του αρχικού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι ανήκει σε όλους… και σε κανέναν.

2.Η πρώτη επίσημη συναλλαγή με Bitcoin δεν έγινε το 2009 όταν ο Satoshi Nakamoto μετέφερε τα Bitcoins στην Hal Finney. Αλλά, έλαβε χώρα το 2010 όταν αυτό το κρυπτονόμισμα χρησιμοποιήθηκε για την αγορά πίτσας στο Papa John's στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

3.Το Bitcoin παραμένει ισχυρότερο σε σχέση με άλλα κρυπτονομίσματα. Παρότι είναι το πρώτο κρυπτονόμισμα, θεωρείται πως παραμένει αήττητο μέχρι σήμερα. Έως τώρα, το Bitcoin είχε μεγαλύτερη σταθερότητα, μεγαλύτερη ρευστότητα και επικεντρωνόταν στην ασφάλεια των χρηστών περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κρυπτογράφηση. Πέραν αυτού, χάρη στη δημοτικότητά του, αξιόπιστοι ιστότοποι συναλλαγών, όπως η Crypto Engine, δέχονται μεν πολλά κρυπτονομίσματα, αλλά η κύρια εστίασή τους είναι στο Bitcoin.

4.Το 2140 θεωρείται πως θα είναι μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά για το Bitcoin. Αναμένεται ότι εκείνη τη χρονιά θα γίνει εξόρυξη 100% των Bitcoin. Σύμφωνα με αναλυτές, το 99% όλων των Bitcoin θα εξορύσσεται το 2032. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν άλλα 100 χρόνια για το υπόλοιπο 1%.

5.Υπάρχουν χώρες οι οποίες έχουν απαγορεύσει οποιαδήποτε δραστηριότητα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Αυτές είναι η Αλγερία, η Βολιβία, το Εκουαδόρ, το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ και η Καμπότζη.

6.Το Bitcoin έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί πραγματικά να απαγορευτεί. Μπορεί να ρυθμιστεί, αλλά όχι να απαγορευθεί πλήρως. Ρεαλιστικά, ο καθένας μπορεί να αποκτήσει ένα πορτοφόλι Bitcoin και μια σύνδεση στο Διαδίκτυο και να ξεκινήσει το κρυπτο-ταξίδι του!

7.Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι η διαδικασία επαλήθευσης διαφόρων μορφών συναλλαγών προτού τεθούν στο κατανεμημένο καθολικό. Η Κίνα κατέχει περίπου το 75% του ελέγχου στο δίκτυο εξόρυξης.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:39 - 01 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.