ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «τρολάρισμα» του Μασκ βάζει φρένο στην ανάκαμψη του Bitcoin

09:40 - 04 Ιουν 2021 | Νομίσματα
Το «τρολάρισμα» του Μασκ βάζει φρένο στην ανάκαμψη του Bitcoin
Το Bitcoin υποχώρησε κατά 4% την Παρασκευή (4/6) έπειτα από αναρτήσεις του Έλον Μασκ οι οποίες παρέπεμπαν σε... θρήνο για χωρισμό της «κρυπτονομισματικής».

Η μεγάλη κατοχή Bitcoin από την Tesla και οι πολλοί προσωπικοί ακόλουθοι του Μασκ, συχνά ενισχύουν τις αγορές κρυπτογράφησης κάθε φορά που ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας κάνει tweet.

Αντίστοιχα, η τιμή του κρυπτονομίσματος έπεσε τις τελευταίες ώρες αφού ο Μασκ δημοσίευσε ένα emoji σπασμένης καρδιάς και μια εικόνα ενός ζευγαριού που συζητούσε για χωρισμό, με το hashtag #bitcoin.

Ο Μασκ συνέχισε δημοσιεύοντας ένα κόμικ χωρισμού και απαντώντας «ωραία» σε μια εικόνα του ανταγωνιστικού κρυπτονομίσματος Dogecoin, που δημοσιεύτηκε από την Coinbase (COIN.O). 

{https://twitter.com/elonmusk/status/1400620080090730501}

Ο Μασκ είχε προηγουμένως πει ότι η Tesla δεν θα πουλούσε τα Bitcoin της, όμως τα tweets του ήταν αρκετά για να φέρουν αναστάτωση στις αγορές που εξακολουθούν να είναι εύθραυστες έπειτα και από την πτώση του Μαΐου.

«Τρολάρει την κοινότητα», δήλωσε ο Μπόμπι Ονγκ, συνιδρυτής της συλλογής δεδομένων κρυπτογράφησης και αναλυτής στοιχείων του CoinGecko.

Ο Mασκ υπήρξε σημαντικός υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, αλλά έχει επικρίνει το Bitcoin από όταν ανέστειλε τα πλάνα της Tesla  για πληρωμές με κρυπτονομίσματα, λόγω ανησυχιών σχετικά με τη χρήση ενέργειας και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Το Bitcoin και πολλά άλλα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να ανακάμπτουν από μια πτωτική πορεία τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο κυβερνητικών αποφάσεων και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν τους νέους ελέγχους της Κίνας.

Η μετοχή της Telsa (TSLA.O) έχει πλέον μειωθεί κατά το ένα τρίτο από τότε που ανακοίνωσε την αγορά Bitcoin ύψους 1,5 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο και το Bitcoin βρίσκεται 40% κάτω από το ρεκόρ του Απριλίου των 64.895,22 δολαρίων.

Ούτε, όμως, και ο δεύτερος μεγαλύτερος αιθέρας κρυπτογράφησης δεν γλίτωσε ούτε από τους πωλητές, υποχωρώντας περίπου 4% την Παρασκευή στα 2.750 $. Βέβαια εξακολουθεί να προσβλέπει σε ένα δεύτερο συνεχόμενο εβδομαδιαίο κέρδος μεγαλύτερο από 10%.

Το Dogecoin είχε μικρή πτώση, υποχωρώντας κάτω από 0,40 δολάρια την Παρασκευή. Ενώ, από την Κυριακή έχει αυξηθεί περίπου 40%.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:43 - 04 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.