ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: Πτώση του κρυπτονομίσματος εξαιτίας φόβων για την ασφάλειά του

13:17 - 08 Ιουν 2021 | Νομίσματα
Bitcoin: Πτώση του κρυπτονομίσματος εξαιτίας φόβων για την ασφάλειά του
Εκ νέου πτωτική πορεία κατέγραψε η τιμή του Bitcoin, εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλεια του κρυπτονομίσματος, έπειτα και από την επιτυχία των αμερικανικών αρχών να ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος των λύτρων, ύψους περίπου 2,3 εκατ. δολαρίων, που κατέβαλαν στους χάκερς που επιτέθηκαν στην Colonial Pipeline.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης εντόπισε και ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των λύτρων που πλήρωσε η Colonial», ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Λίσα Μόνακο.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, οι ερευνητές κατάφεραν να σπάσουν το password που είχε το ψηφιακό πορτοφόλι bitcoin ενός από τους χάκερς. Τα χρήματα ανακτήθηκαν από μια ομάδα κρούσης που συστήθηκε πρόσφατα στην Ουάσιγκτον ως μέρος των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση ενάντια στην άνοδο του κυβερνοεγκλήματος.

Το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές «μπορούν να εντοπίσουν το θεωρητικά αδύνατο να εντοπιστεί και να το κατάσχουν δείχνει να υπονομεύει την ελευθεριακή, εκτός κρατικού ελέγχου φυσιογνωμία των κρυπτονομισμάτων», ανέφερε σε δήλωσή του ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. Ενώ, συμπληρώνει ότι σημερινές ρευστοποιήσεις πιθανόν να αποτελούν απότοκο της παραπάνω διαπίστωσης.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχωρεί 9% στα 32.839 δολάρια, ενώ το ether χάνει 7% στα 2.524 δολάρια και το XRP περίπου 6%.

Τον Απρίλιο, φαινόταν πως το 2021 θα ήταν χρονιά ορόσιμο για τα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να ξεπερνά ακόμα και τα 60.000 δολάρια για πρώτη φορά. Ωστόσο, η πρόσφατη πτώση έπληξε την εμπιστοσύνη στην αγορά, υποβάλλοντας το Bitcoin στην απομάκρυνση σχεδόν 50% από το ιστορικό υψηλό του.

Το νόμισμα είναι ενισχυμένο μόλις 14% από την αρχή του έτους, βέβαια, η αξία του σε σχέση με πέρυσι είναι σχεδόν τριπλάσια.

Παράλληλα, ισχυρές πιέσεις φαίνεται να υφίστανται τα κρυπτονομίσματα εν γένει. Χαρακτηριστικά, «Η Κίνα συνεχίζει να πιέζει τα crypto με τις απαγορεύσεις που επιβάλλει στην εξόρυξη να πλήττουν την πιο δημοφιλή της πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Weibo, που έκανε εκκαθάριση των λογαριασμών όσων επηρεάζουν τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα στο Χονγκ Κονγκ, Kenetic Capital. «Αυτό στέλνει το μήνυμα ότι σφίγγει η θηλιά γύρα από τα κρυπτονομίσματα», συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 08 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.