ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η... εμμονή με το bitcoin επισκιάζει άλλες επενδυτικές ευκαιρίες Κύριο

19:10 - 20 Ιουν 2021 | Νομίσματα
Η... εμμονή με το bitcoin επισκιάζει άλλες επενδυτικές ευκαιρίες
Ο σύμβουλος επενδύσεων, Rich Bernstein, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι το bitcoin είναι μία «φούσκα» και ότι η μανία με τα κρυπτονομίσματα αποπροσανατολίζει τους επενδυτές και τους κάνει να αγνοούν άλλα επενδυτικά αγαθά, που έχουν περισσότερες προοπτικές.

Η θεσμική αποδοχή, που έχει δεχτεί το bitcoin και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα, έχει οδηγήσει στην κυριαρχία τους, κάνοντάς τα ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στις εναλλακτικές επενδύσεις. Ο φόβος να χαθεί η ευκαιρία να επενδύσει κάποιος στα κρυπτονομίσματα, έχει οδηγήσει σε μία μεγάλη αύξηση του αριθμού των επενδυτών.

«Είναι τρελό. To bitcoin είναι σε μία αγορά που υφίσταται κρίση και όλοι αγαπούν αυτό το επενδυτικό αγαθό. Και το πετρέλαιο που είναι σε μία ανοδική αγορά δεν ακούγεται καθόλου από τον κόσμο. Οι άνθρωποι δε νοιάζονται γι’ αυτό» είπε ο Bernstein, που είναι ο CEO και CIO της Richard Bernstein Advisors. Σύμφωνα με τον Bernstein, το πετρέλαιο είναι ένα από τα πιο παραμελημένα επενδυτικά assets και οι έμποροι βασικών αγαθών είναι δικαίως αισιόδοξοι για την πορεία του.

«Έχουμε αυτή την σημαντική άνοδο (σ.σ. για το πετρέλαιο) και το μόνο που λένε οι άνθρωποι είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει», δήλωσε ο Bernstein.

Το bitcoin κατέγραψε άνοδο περίπου 1,3% στα $39,815 στις 7:55 π.μ. την περασμένη Τρίτη, αλλά έχει πέσει πάνω από 36% τους τελευταίους δύο μήνες. Αντίθετα, η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Brent Crude ενισχύθηκε κατά 1,2% στα $73,75 ενώ παράλληλα η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου West Texas Intermediate κέρδισε 1,4% στα $71.90. Και οι δύο τύποι πετρελαίου έχουν καταγράψει άνοδο 97% και 89% αντίστοιχα.

Το bitcoin καθιερώθηκε επίσημα φέτος σαν ένα επενδυτικό asset, αφού εταιρείες σαν την Goldman Sachs επέτρεψαν επενδύσεις στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα. Ωστόσο, ο Bernstein πιστεύει ότι η ανοδική πορεία του bitcoin δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη.

«Οι επενδυτές θα μπορούσαν να πληγούν από απώλειες στις επενδύσεις τους τα επόμενα 2 με 5 χρόνια αν αγνοήσουν άλλα επενδυτικά assets», είπε ο Bernstein. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι κλάδοι της ενέργειας και της βιομηχανίας είναι αυτοί που θα καταγράψουν τη μεγαλύτερα ανάπτυξη μέσα στους επόμενους 6 με 18 μήνες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.