ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Η Κίνα και ο κίνδυνος του φαινομένου «death cross»

08:55 - 23 Ιουν 2021 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Η Κίνα και ο κίνδυνος του φαινομένου «death cross»
Η Κίνα συνεχίζει να εφαρμόζει αυστηρούς περιορισμούς στα κρυπτονομίσματα, συστήνοντας στις τράπεζες και στις εταιρείες πληρωμών να σταματήσουν να υποστηρίζουν ψηφιακές συναλλαγές με αυτά.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας αποφασίστηκε να σταματήσει η “εξόρυξη” του Bitcoin (Bitcoin mining) στην επαρχία Σιτσουάν και η αξία του Bitcoin έκτοτε έχει πέσει κατά 50%, σε σχέση με την κορύφωσή της τον Απρίλιο στα περίπου 63000 δολάρια.

Τη Δευτέρα, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, People's Bank of China (PBOC), ανακοίνωσε ότι ζήτησε πρόσφατα από μερικές μεγάλες τράπεζες και εταιρείες πληρωμών να πάρουν πιο αυστηρά μέτρα για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Ζητήθηκε από τις τράπεζες να μην προσφέρουν υπηρεσίες όπως συναλλαγές, εκκαθαρίσεις και διακανονισμούς για συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Η Agricultural Bank of China, που είναι ο μεγαλύτερος δανειστής σε επενδυτικά αγαθά στην Κίνα, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει τις οδηγίες της PBOC και θα εκτελέσει επιστάμενες έρευνες στους πελάτες της για να εξαλείψει τις παράνομες ενέργειες που περιλαμβάνουν κρυπτονομίσματα.

Η China's Postal Savings Bank είπε ότι δεν θα εξυπηρετεί συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Η κινέζικη εταιρεία πληρωμών, Alipay, ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει ένα σύστημα παρακολούθησης, το οποίο θα ανιχνεύει παράνομες συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Η Κίνα ήταν υπεύθυνη για περίπου το 65% της παραγωγής Bitcoin πέρσι, με τη Σιτσουάν να κατατάσσεται ως η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός Bitcoin, σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση είπε ότι θα πάρει αυστηρότερα μέτρα στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές, προκειμένου να περιορίσει τα οικονομικά ρίσκα.

Κάποιοι αναλυτές προειδοποιούν για περαιτέρω πτώσεις του Bitcoin λόγω του φαινομένου “death cross”, που συμβαίνει όταν η βραχυπρόθεσμη γραμμή τάσης περνάει κάτω από την μακροπρόθεσμη μέση γραμμή τάσης.

Εκτός του Bitcoin βέβαια ζημιά έχουν υποστεί και άλλα κρυπτονομίσματα με ισχυρή πτώση της αξίας τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.