ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Binance «παγώνει» τις τραπεζικές καταθέσεις σε ευρώ

08:21 - 08 Ιουλ 2021 | Νομίσματα
Το Binance «παγώνει» τις τραπεζικές καταθέσεις σε ευρώ
Σε προσωρινή αναστολή των τραπεζικών καταθέσεων σε ευρώ από το βασικό δίκτυο πληρωμών της Ευρώπης (τον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών σε ευρώ - SEPA) προχώρησε η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance, σύμφωνα με email που εστάλη στους χρήστες.

Στο email αναφέρεται ότι οι πελάτες δεν θα μπορούσαν πλέον να καταθέσουν χρήματα μέσω του SEPA, κίνηση η οποία οφείλεται σε «γεγονότα που η εταιρεία δεν είναι σε θέση να ελέγξει».

«Τυχόν καταθέσεις που επιχειρήθηκαν μέσω του SEPA στο μεταξύ θα επιστραφούν εντός 7 εργάσιμων ημερών. Οι αναλήψεις SEPA δεν επηρεάζονται από αυτή την αναστολή», ανέφερε το Binance.

Το δίκτυο SEPA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στοχεύει στην εναρμόνιση των πληρωμών σε ευρώ σε ολόκληρη την περιοχή, επιτρέπει στους καταναλωτές να στέλνουν ευρώ σε δεκάδες χώρες.

Το Binance αποκτά συνήθως πρόσβαση στο SEPA μέσω διαμεσολαβητών πληρωμών.

Η πλατφόρμα αντιμετωπίζει ήδη περιορισμούς από ρυθμιστικές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αρμόδια επιτροπή της Ταϊλάνδης προέβη σε ποινικά μέτρα κατά της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων την Παρασκευή, για λειτουργία επιχείρησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χωρίς άδεια, ενώ η χρηματοοικονομική επιτροπή της Βρετανίας απαγόρευσε πρόσφατα στην εταιρεία να ασκεί ρυθμιζόμενες δραστηριότητες στη χώρα.

Επίσης, η ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το Binance λειτουργούσε παράνομα στη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.