ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάκερ έκλεψαν $600 εκατομμύρια σε κρυπτονομίσματα

12:59 - 11 Αυγ 2021 | Νομίσματα
Χάκερ έκλεψαν $600 εκατομμύρια σε κρυπτονομίσματα
Χάκερ έκλεψαν περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια σε μία από τις μεγαλύτερες κλοπές κρυπτονομισμάτων που έγιναν ποτέ.

Ο ιστότοπος Blockchain Poly Network δήλωσε ότι οι χάκερ είχαν εκμεταλλευτεί ένα κενό στο σύστημά του και πήραν χιλιάδες digital tokens όπως το Ether.

Επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Twitter, προτρέπει τους κλέφτες να «δημιουργήσουν επικοινωνία και να επιστρέψουν τα χακαρισμένα περιουσιακά στοιχεία».

Από άποψη μεγέθους, το εν λόγω χακάρισμα, είναι στο ίδιο επίπεδο με τις τεράστιες πρόσφατες παραβιάσεις σε χρηματιστήρια όπως το Coincheck και το Mt Gox.

Στην επιστολή της η Poly Network ανέφερε: «Το ποσό των χρημάτων που έχετε χακάρει είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης».

«Η επιβολή του νόμου σε οποιαδήποτε χώρα θα το θεωρήσει ως μεγάλο οικονομικό έγκλημα και θα σας καταδιώξει».

«Τα χρήματα που κλέψατε προέρχονται από δεκάδες χιλιάδες μέλη της κοινότητας κρυπτογράφησης»

Η ζημιά ανέρχεται σε περίπου 267 εκατομμύρια δολάρια νομίσματος Ether, 252 εκατομμύρια δολάρια νομισμάτων Binance και περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια σε μάρκες USDC.

Ο Τσανγκπένγκ Ζάο, διευθύνων σύμβουλος της Binance, είπε ότι η εταιρεία του γνώριζε για το περιστατικό, αλλά δεν μπορούσε να κάνει και πολλά.

Ωστόσο, παρά το σκάνδαλο, η τιμή του Ether, φαίνεται να κινείται ανοδικά κατά 2,28%, σήμερα Τετάρτη 11/8, στην τιμή των $3.224,29, ενώ μέσα στο προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε μία μικρή μείωση ύψους 0,28%.

Ανοδικά κινείται και το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, το οποίο ωστόσο, δεν επηρεάστηκε από τους χάκερ. Αναλυτικότερα, η αύξηση ανέρχεται σε 0,37% στην τιμή των $46,207.37, με το ενδιαφέρον για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, να έχει ξανά αυξηθεί τις τελευταίες μέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:33 - 11 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.