ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έσπασε το «φράγμα» των 50.000 δολαρίων το bitcoin-Υψηλό τριμήνου

10:58 - 23 Αυγ 2021 | Νομίσματα
Έσπασε το «φράγμα» των 50.000 δολαρίων το bitcoin-Υψηλό τριμήνου
Για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου το bitcoin κατάφερε να ξεπεράσει τα επίπεδα των 50.000 δολαρίων, αποδεικνύοντας πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να ανακάμπτει.

Ειδικότερα, η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος του πλανήτη σημείωνε άνοδο 3,5% στα 50.093 δολάρια στην αγορά της Ασίας, ενώ κέρδη κατέγραφαν και άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το ether και το cardano.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανάκαμψη των ψηφιακών νομισμάτων ενίσχυσε ξανά την αισιοδοξία των οπαδών των crypto, επαναφέροντας παλαιότερες μακροπρόθεσμες προβλέψεις για αύξηση της τιμής του bitcoin πάνω από τα 100.000 δολάρια. Άλλοι επενδυτές προβλέπουν ότι επί του παρόντος το bitcoin θα κινείται σε ένα μεγαλύτερο εύρος τιμών.

Στήριξη παρέχει η Paypal, η οποία ανακοίνωσε ότι από αυτή την εβδομάδα θα επιτρέπει στους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνουν trading κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή επέκταση των υπηρεσιών ψηφιακών νομισμάτων της Paypal εκτός ΗΠΑ. 

Το bitcoin «πλησιάζει στο ανώτατο όριο αυτού που θεωρώ ως το νέο εύρος διαπραγμάτευσής του, από λίγο υψηλότερα των 40.000 δολαρίων έως λίγο πάνω από τα 50.000 δολάρια», έγραψε ο επικεφαλής της Bensignor Investment Strategies σε σημείωμά του.

Σημειώνεται ότι το bitcoin «άγγιξε» τον περασμένο Απρίλιο ιστορικό υψηλό πάνω από τα 64.000 δολάρια, αλλά υποχώρησε έντονα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ακόμη και κάτω από τα 30.000 δολάρια.

Ένας από τους κύριους λόγους της ισχυρής πτώσης ήταν οι ρυθμιστικοί έλεγχοι από τις κινεζικές αρχές, οι οποίοι ανάγκασαν τις επιχειρήσεις εξόρυξης bitcoin να κλείσουν και να μεταφερθούν αλλού.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 23 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.