ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φούσκα» που σύντομα θα σκάσει τα κρυπτονομίσματα για τον Πόλσον

14:57 - 30 Αυγ 2021 | Νομίσματα
«Φούσκα» που σύντομα θα σκάσει τα κρυπτονομίσματα για τον Πόλσον
Τις ενστάσεις του για την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων έκανε γνωστές ο 65χρονος Αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Πόλσον δήλωσε συγκεκριμένα ότι «τα κρυπτονομίσματα είναι μια μεγάλη φούσκα που πολύ σύντομα θα σκάσει».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν θα πρότεινε σε κανέναν να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, καθώς έχει αποδειχθεί πως δεν έχουν καμία πραγματική αξία. Θα τα χαρακτήριζα περιορισμένη προσφορά του τίποτα» είπε.

Αντίθετα, ο Πόλσον επιμένει –όπως κάνει εδώ και χρόνια- να ποντάρει στον χρυσό, εκτιμώντας ότι η μεγάλη επέκταση της προσφοράς χρήματος θα φέρει τον πληθωρισμό πολύ υψηλότερα από τις προβλέψεις και άρα θα ωφελήσει το πολύτιμο μέταλλο.

Σύμφωνα το Bloomberg, για το 2020 το σύνολο των κεφαλαίων που διαχειριζόταν ο Πόλσον ανερχόταν σε 9 δισ. δολάρια από τα 38 δισ. δολάρια που διαχειριζόταν στο απόγειο της καριέρας του, το 2011.

Ο δισεκατομμυριούχος hedge fund manager είχε προβλέψει το 2008 την καταστροφική για τις ΗΠΑ «φούσκα» των κατοικιών, προβλέπει ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην αγορά των κρυπτονομισμάτων υποστηρίζοντας ότι «θα καταρρεύσουν με μεγάλο θόρυβο».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:07 - 30 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.