ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έσπασε ξανά το «φράγμα» των 50.000 δολαρίων το bitcoin Κύριο

15:10 - 02 Σεπ 2021 | Νομίσματα
Έσπασε ξανά το «φράγμα» των 50.000 δολαρίων το bitcoin
Πάνω από τα 50.000 δολάρια επανήλθε το bitcoin, σημειώνοντας κέρδη 5,58% σε σχέση με χθες (1/9). Παράλληλα, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυξάνεται κατά 4% και ανέρχεται στα 2,2 τρισ. δολάρια.

Η σημερινή άνοδος πραγματοποιήθηκε παρά την προειδοποίηση του επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για την ανάγκη μεγαλύτερης ρύθμισης του κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, ζήτησε από τις πλατφόρμες που διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα να συνεργάζονται με τις ρυθμιστικές αρχές, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα πληγούν.

«Με την παγκόσμια κεφαλαιοποίησή του να ανέρχεται σε περίπου 2 τρισ. δολάρια», ο κλάδος βρίσκεται «σε ένα επίπεδο που αν πρόκειται να έχει κάποια σημασία σε 5-10 χρόνια από τώρα, αυτό θα γίνει σε ένα δημόσιο πλαίσιο πολιτικής», δήλωσε στους Financial Times. «Τα χρηματοοικονομικά έχουν σε τελευταία ανάλυση σχέση με την εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

Το bitcoin σημείωσε ιστορικό υψηλό, όταν σκαρφάλωσε στα 65.000 δολάρια την περασμένη άνοιξη, αντλώντας ώθηση από την τεράστια ρευστότητα που προήλθε από τα στοιχήματα του «γρήγορου» χρήματος και την αυξανόμενη ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με αναλυτές, η πορεία του bitcoin συνδέεται και με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι οργανισμοί αρχίζουν να το αποδέχονται ως μέσο πληρωμής, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τους εξαγγελθέντες αυστηρότερους κανονισμούς της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.