ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» 17% made in… Ελ Σαλβαδόρ για το bitcoin

21:24 - 07 Σεπ 2021 | Νομίσματα
«Βουτιά» 17% made in… Ελ Σαλβαδόρ για το bitcoin
Στα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα διαμορφώνεται η τιμή του bitcoin, εν μέσω ειδήσεων ότι η διάδοση των κρυπτονομισμάτων στο Ελ Σαλβαδόρ δεν έχει την ανταπόκριση που αναμενόταν.

Το κρυπτονόμισμα βρέθηκε να σημειώνει νωρίτερα βουτιά 17% κατρακυλώντας σε χαμηλό ενός μήνα στον απόηχο της είδησης ότι η κυβέρνηση της χώρας αποσύνδεσε το ψηφιακό πορτοφόλι του bitcoin για να διορθώσει τεχνικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, το bitcoin υποχώρησε έως και τα 43.050 δολάρια, πέφτοντας πάνω από 10% μέσα σε μια ώρα, μετά την εκ νέου άνοδό του πάνω από το επίπεδο των 50.000 δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι απώλειες του κρυπτονομίσματος σημειώνονται στον απόηχο της σημερινής του υιοθέτησης από το Ελ Σαλβαδόρ ως επίσημο νόμισμα, γεγονός που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα test στη 12ετή ιστορία του.

Τόσο οι λάτρεις όσο και οι επικριτές των κρυπτονομισμάτων παρακολουθούν το πείραμα για να διαπιστώσουν εάν ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων θέλει να συναλλάσσεται με το bitcoin όταν κυκλοφορεί παράλληλα με το δολάριο και αν τελικά θα φέρει οφέλη στην εξαθλιωμένη οικονομία της Κεντρικής Αμερικής.

Το δολάριο πάντως θα παραμείνει το εθνικό νόμισμα για λογιστικούς σκοπούς στα δημόσια οικονομικά, ενώ έμποροι που δεν είναι σε θέση τεχνολογικά να δεχτούν το ηλεκτρονικό νόμισμα θα εξαιρεθούν από το νόμο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:21 - 07 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.