ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Walmart: Διαψεύδει ότι θα δέχεται το litecoin ως μέσο πληρωμής

17:00 - 13 Σεπ 2021 | Νομίσματα
Walmart: Διαψεύδει ότι θα δέχεται το litecoin ως μέσο πληρωμής
Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι η Walmart συνήψε συνεργασία με το litecoin για να επιτρέψει στους πελάτες της να πραγματοποιούν πληρωμές με το κρυπτονόμισμα. Είδηση, την οποία όμως έσπευσε άμεσα να διαψεύσει η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.

«Από την 1η Οκτωβρίου, όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου θα έχουν εφαρμόσει μια επιλογή "πληρωμή με litecoin"», αναφέρεται στο δελτίο τύπου της εταιρείας, το οποίο ωστόσο αποδείχθηκε μη αυθεντικό.

«Η ανακοίνωση η οποία δόθηκε μέσω του Globe Newswire δεν είναι αυθεντική», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Bloomberg, με τη Walmart να προσπαθεί να μάθει περισσότερα για την εν λόγω ανακοίνωση. 

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της υποτιθέμενης συνεργασίας, το litecoin σημείωσε «άλμα» άνω του 30%. Στη συνέχεια και αφού ήρθε η διάψευση από τη Walmart, ήρθε και η προσγείωση στην πραγματικότητα, με την τιμή του να καταγράφει απώλειες 3,13%.

Το litecoin είναι ένα από τα παλαιότερα κρυπτονομίσματα, που συχνά θεωρείται ως «ψηφιακό ασήμι» σε σχέση με τον «ψηφιακό χρυσό» του bitcoin.

Όπως το bitcoin, είναι αποκεντρωμένο και χρησιμοποιεί τον ίδιο κώδικα, αλλά είναι ταχύτερο και φθηνότερο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:43 - 13 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.