ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα fake news για Walmart-Litecoin «φωνάζουν» για έλεγχο στα κρυπτονομίσματα

12:42 - 19 Σεπ 2021 | Νομίσματα
Τα fake news για Walmart-Litecoin «φωνάζουν» για έλεγχο στα κρυπτονομίσματα
Είναι δύσκολο να γνωρίζεις τι είναι έγκυρο στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Το τελευταίο παράδειγμα είναι ένα ψεύτικο δελτίο τύπου όπου στάλθηκε την περασμένη εβδομάδα, το οποίο ανέφερε ότι η Walmart υποτίθεται ανακοίνωνε ότι θα δέχεται Litecoin. Το αποτέλεσμα ήταν η αξία του λιγότερο γνωστού κρυπτονομίσματος, Litecoin, να αυξηθεί κατά πάνω από 30% αφού τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν τα νέα.

Οι ρυθμιστές στις ΗΠΑ είναι συνηθισμένοι στο να αναγνωρίζουν και να παίρνουν αυστηρά μέτρα σε τέτοια σκάνδαλα. Για παράδειγμα, το 2014, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) χρέωσε δύο στελέχη σε μία εταιρεία επειδή δημοσίευε ψεύτικα δελτία τύπου. Μπορεί να υπάρξει αντίστοιχη αντιμετώπιση με την περίπτωση του Litecoin, ωστόσο, οι επιτηρητές θέλουν να ρυθμίσουν περισσότερο τα κρυπτονομίσματα.

Την ίδια ώρα, τα ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιούνται από περισσότερο κόσμο. Ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele υιοθέτησε το bitcoin ως επίσημο νόμισμα.

Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες καθώς και δάνεια και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα προσφέρονται στους πελάτες. Τα fake news για τη Walmart και το Litecoin αποτελούν έναν ακόμη λόγο για τους «αστυνομικούς» του χρηματοπιστωτικού τομέα να πάρουν μέτρα.

Πυκνώνουν και ενισχύονται δηλαδή οι φωνές όσων υποστηρίζουν πως πρέπει να τεθεί ένα πλαίσιο ελέγχου για τα κρυπτονομίσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.