ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τρισεκατομμύρια δολάρια»: O O’Leary βλέπει πλούσιο μέλλον στα κρυπτονομίσματα

08:03 - 21 Σεπ 2021 | Νομίσματα
«Τρισεκατομμύρια δολάρια»: O O’Leary βλέπει πλούσιο μέλλον στα κρυπτονομίσματα
Το ράλι των τιμών του bitcoin, το οποίο εκτόξευσε το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σε αξία πάνω από $1 τρισεκατομμύριο, έχει σβήσει τον τελευταίο καιρό με την τιμή του bitcoin να πέφτει κάτω από $50,000, δίνοντας έτσι στο bitcoin χρηματιστηριακή αγορά περίπου $900 εκατομμυρίων.

Ο διάσημος επενδυτής και σταρ του Shark Tank, Kevin O’Leary, ωστόσο, δήλωσε ότι περιμένει “ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ακόμη σε αγορές” bitcoin και σκοπεύει να αυξήσει την έκθεσή του στα κρυπτονομίσματα στα 7% μέχρι το τέλος του 2021 ενώ αυτή την στιγμή είναι 3%.

“Δεν θα εξαφανιστούν, είναι η νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων” είπε ο O’Leary στο CNBC, προβλέποντας ότι θα υπάρχουν “συμφέροντα τρισεκατομμυρίων δολαρίων που περιμένουν πάρουν μέρος” όταν οι ρυθμιστές ορίσουν πλέον το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα ως θεσμική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Ωστόσο, ο Leary είπε ότι ενώ πιστεύει ότι οι ρυθμιστές θα αναγνωρίσουν τα κρυπτονομίσματα ως μία θεσμική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, δεν είναι σίγουρος πότε θα συμβεί αυτό.

“Δεν θέλω να μπλεχτώ στα κρυπτονομίσματα αν οι ρυθμιστές δεν έχουν πει ακόμη ότι είναι εντάξει. Δεν έχω το περιθώριο να είμαι οφσάιντ, δεν έχω το περιθώριο να μην συμμορφωθώ”.

Αυτή την εβδομάδα, o Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), Gary Gensler, ζήτησε περισσότερους πόρους για να μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα τον αναδυόμενο τομέα των κρυπτονομισμάτων και τις αγορές που συνέκρινε με την «Άγρια Δύση» μετά από υποψίες ότι ο ρυθμιστής αποτυγχάνει στην προστασία των επενδυτών.

Ωστόσο, ο O’Leary είναι αισιόδοξος ότι θα βάλει κι άλλα χρήματα στα κρύπτο και στο bitcoin. "Θέλω να αυξήσω την έκθεσή μου – η οποία είναι τώρα 3%- στα 7% μέχρι το τέλος του χρόνου” πρόσθεσε.

Ο O’Leary, ο οποίος είπε το 2019 ότι το bitcoin είναι “σκουπίδι” και “άχρηστο”, έχει πλέον αλλάξει την γνώμη του μαζί με τον συνάδελφό του και επενδυτή της Shark Tank, Mark Cuban.

Τον Αύγουστο, ο Cuban προειδοποίησε ότι το να διακόψεις την “μηχανή ανάπτυξης” του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων, θα είναι σαν να “σταματούσες το ηλεκτρονικό εμπόριο το 1995”, αφού οι Αμερικάνοι νομοθέτες προτείναν φορολογικές διατάξεις για τον λογαριασμό υποδομών $1 τρισεκατομμύριου των κρυπτονομισμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.