ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πιο πιθανό σενάριο για το bitcoin τους επόμενους μήνες

08:21 - 23 Σεπ 2021 | Νομίσματα
Το πιο πιθανό σενάριο για το bitcoin τους επόμενους μήνες
Η αγοραία αποτίμηση των κρυπτονομισμάτων έπεσε κάτω από τα $2 τρισεκατομμύρια στις 7 Σεπτεμβρίου, επηρεαζόμενη κυρίως από τις εξελίξεις στο Ελ Σαλβαδόρ. Η πτώση δεν έχει ακόμα ελεγχθεί και πολλοί αναρωτιούνται αν πρόκειται για την αρχή του τέλους...

Τις τελευταίες εβδομάδες, το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έπεσε κατά 15% από $51,000 σε $43,000 μέσα σε μερικές ώρες. Άλλα κρυπτονομίσματα αντιμετώπισαν διψήφιες πτώσεις από τις τιμές που είχαν 24 ώρες πριν. Ethereum, Solana, και Cardano έχασαν μεταξύ 13% και 18% τις τελευταίες ημέρες.

Μόλις πρόσφατα, η αγορά αναταράχθηκε ξανά λόγω των ψεύτικων ειδήσεων ότι η Walmart θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές μέσω Litecoin. Σε λιγότερο από μία ώρα η αγορά αυξήθηκε κατά $110 δισεκατομμύρια στα $2.24 τρισεκατομμύρια.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων εμφανίζει το βασικό της χαρακτηριστικό. Την αστάθεια. Γρήγορες πτώσεις, αλλά και ανόδους.

Οι πρόσφατες αστάθειες στις τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι αναμενόμενες μετά από το ράλι του Altcoin τον Αύγουστο, το οποίο φανερώνει την “λύσσα και την μανία των μικροεπενδυτών σε αντίθεση με τα βιώσιμα κέρδη από την αγορά” σύμφωνα με μία δήλωση της J.P. Morgan. Η άνοδος της μανίας των μικροεπενδυτών είχε καταγραφθεί, επίσης, τον Ιανουάριο και στα μέσα του Μαΐου όπου οι κρυπτο-αγορές έπεσαν κατά 13% και 50% αντίστοιχα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Steve Gregory, τον CEO της Currency.com, δεν ήταν μόνο ένας παράγοντας ο οποίος οδήγησε στην πρόσφατη πτώση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, αλλά μία σειρά διαδοχικών γεγονότων.

Ο Gregory, ο οποίος συμφώνησε με τις δηλώσεις των αναλυτών της J.P. Morgan, τόνισε ότι η βαριά ανοδική εμπορική ώθηση μαζί με τον ανατιμητικό ενθουσιασμό ο οποίος αύξησε τα ποσά στην αγορά, θα μπορούσε να είχε προβλέψει την τελική πτώση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Ενώ οι μικροεπενδυτές σταμάτησαν να διατηρούν μία ανοδική θέση, ή αλλιώς θέση long, οι «λογαριασμοί φάλαινες», οι οποίοι είναι αυτοί που διατηρούν μεγάλα ποσά bitcoin, άρχισαν να πουλάνε, το οποίο οδήγησε σε μία σειρά ρευστοποιήσεων.

Πάνω από $3.2 δισεκατομμύρια σε κρυπτο-longs ρευστοποιήθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου. Τα ποσοστά χρηματοδότησης αυξήθηκαν, υποδηλώνοντας ότι ένας μεγάλος αριθμός επενδυτών ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά για να αποκτήσουν πλεονέκτημα.

Παρόλα αυτά η παραδοσιακή χρηματοπιστωτική αγορά άνοιξε εκείνη την εβδομάδα με το χρυσό, το ασήμι και τα κεφάλαια να πέφτουν και με το δολάριο να γίνεται πιο ισχυρό σε σχέση με βασικά αποθέματα νομισμάτων. Σημειώθηκε επίσης μία μικρή αύξηση στην απόδοση των 10-ετών ομολόγων των ΗΠΑ. Αυτό μπορεί να επηρέασε τις τιμές των κρυπτονομισμάτων καθώς αυτά τα επενδυτικά αγαθά χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό.  

Ο πρόσφατος έλεγχος για το Coinbase από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μπορεί να ήταν επίσης ένας παράγοντας που επηρέασε την επέκταση του φόβου στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τον Gregory.

Τέλος, η ανακοίνωση του Ελ Σαλβαδόρ ότι το bitcoin θα είναι επίσημο νόμισμα της χώρας, ήταν τα μεγάλα νέα της εβδομάδας αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την μεγάλη πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων. Λίγο μετά από την ανακοίνωση, οι πολίτες διαδηλώσαν επειδή πιστεύουν ότι αυτή η κίνηση προκαλεί αναστάτωση στην χώρα.

Πάντως, αναλυτές εκτιμούν πως σε αντίθεση με το κραχ στα μέσα του Μαΐου και την ανάρρωση που ακολούθησε, η τρέχουσα πτώση των τιμών δεν θα κρατήσει για τόσο καιρό, με το bitcoin να δείχνει ότι θα αυξηθεί σε επίπεδα πάνω από $50,000 στο σύντομο μέλλον.

Ποιο είναι το πιο πιθανό σενάριο για το bitcoin για τους υπόλοιπους μήνες του 2021;

Σύμφωνα με τον Gregory, η αγορά φαίνεται ότι θα επιστρέψει στον υπερκύκλο της τον Οκτώβριο αφού θα κυμαίνεται στα τρέχουσα επίπεδα για δύο με τρείς εβδομάδες ακόμα, εκτός κι αν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στους κανόνες και στην νομισματική πολιτική.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι το bitcoin θα πέσει ποτέ κάτω από τα $30,000 ο Gregory είπε ότι δεν είναι πιθανό.  

Τελευταία τροποποίηση στις 08:18 - 23 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.