ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα Top 5 κρυπτονομίσματα από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα Κύριο

10:03 - 25 Σεπ 2021 | Νομίσματα
Τα Top 5 κρυπτονομίσματα από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα
Τα κρυπτονομίσματα αντιμετωπίζουν δυσκολίες τους τελευταίους μήνες με σημαντικά πλήγματα. Ένα από αυτά η απόφαση της Τράπεζας Αποθεμάτων της Ινδίας (RBI) να απαγορεύσεις στις τράπεζες τις συναλλαγές με αυτά. Οι συναλλαγές με crypto, ωστόσο, επιταχύνθηκαν αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο αντέστρεψε την απαγόρευση του RBI και επέτρεψε τις συναλλαγές με Bitcoin, το Ethereum, το Dogecoin και άλλα. Από τότε, πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες ανταλλαγής νομισμάτων όπως το CoinSwitch Kuber και το CoinDCX έχουν ανθίσει. Ωστόσο, οι επενδύσεις σε αυτά τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία χρειάζονται επιστάμενη έρευνα, δεδομένου της μεγάλης αστάθειας που έχει η συγκεκριμένη αγορά. Ένας τρόπος για να το κάνει κάποιος αυτό, είναι βλέποντας τα ιστορικά των νομισμάτων.

Οι επιδόσεις των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, μπορούν να δώσουν μία ιδέα των μελλοντικών δυνατοτήτων τους και να μας δείξουν αν κάποιος πρέπει να επενδύσει σε αυτά, τώρα ή στο μέλλον.

Ακολουθούν οι επιδόσεις των πέντε μεγαλύτερων ψηφιακών νομισμάτων από την αρχή του οικονομικού έτους, δηλαδή τον Απρίλιο.

Bitcoin

Το Bitcoin είναι το παλαιότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Από την κυκλοφορία του το 2009, έχει παραμείνει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς. Την πρώτη Απριλίου, η τιμή του bitcoin ήταν $58,926.56 αλλά στα τέλη του Μαΐου μειώθηκε στα $34,607.41, περίπου την ίδια περίοδο που η αγορά έπεσε απότομα λόγω της καταστολής της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων από την Κίνα. Από τότε, το bitcoin έχει αναρρώσει και στις 23 Σεπτεμβρίου άξιζε $43,551.96.

Ethereum

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι το μόνο εικονικό νόμισμα που μπορεί να ανταγωνιστεί το bitcoin, ωστόσο δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τις δυνατότητές του. Στην αρχές του οικονομικού έτους, ένα Ethereum άξιζε $1,919.16. Μέχρι τις αρχές του Αυγούστου είχε αυξηθεί σημαντικά στα $2,725.67 στις 5 Αυγούστου. Εκείνη την εποχή, το blockchain του Ethereum είχε την σημαντική «αναβάθμιση του Λονδίνου». Έκτοτε, συνεχίζει να αυξάνεται η τιμή του. Στις 23 Σεπτεμβρίου, η τιμή του Ethereum βρισκόταν στα $3,073.21.

Cardano

Το Cardano, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017, είναι ένα σχετικά καινούργιο κρυπτονόμισμα το οποίο έχει καταφέρει να βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία πέντε κρυπτονομίσματα. Το Cardano έχει blockchain τρίτης γενιάς μετά από το bitcoin και το Ethereum που έχουν πρώτης και δεύτερης γενιάς αντίστοιχα. Έχει καταφέρει να φέρνει επιστροφές 150% σε μόνο ένα μήνα. Στις 20 Ιουλίου η τιμή του ενός Cardano ήταν $ 1.1228 ενώ ένα μήνα μετά είχε διπλασιαστεί στα $ 2.4387. H τιμή του συνέχισε να ανεβαίνει μέχρι που κορυφώθηκε στα $2.9664 στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Αυτή την στιγμή το ένα Cardano αξίζει $2.2504.

Tether

To Tether είναι ένα stable coin το οποίο έχει «κλειδωμένη ισοτιμία» με το δολάριο. Είναι το πρώτο stable coin και το πιο δημοφιλές. Εφόσον έχει κλειδωμένη ισοτιμία με το δολάριο, το κάθε Tether υποστηρίζεται από κανονικά δολάρια στα αποθέματα της Tether Limited, και γι’ αυτό είναι πολύ σταθερό σε σχέση με άλλα κρυπτονομίσματα. Αν η σταθερότητα του είναι προβλέψιμη, υπάρχει η πιθανότητα να εκτοξεύσει την περιουσία γρήγορα. Έχει παραμείνει περίπου στο $1 από τις αρχές του έως τώρα.

Ripple

Το Ripple τεχνικά δεν είναι κρυπτονόμισμα γιατί διευκολύνει τις πληρωμές μέσω λογισμικού ανοιχτού κώδικα ενώ το XRP είναι το κρυπτονόμισμα που βρίσκεται δίκτυο. Η τιμή του έχει διπλασιαστεί από την πρώτη Απριλίου, από $0.573959  στο $1.006555 στις 23 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, δεν έχει δει αντίστοιχο ράλι από τα τέλη του 2017 όπου ξεπέρασε τα $3.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:26 - 25 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.