ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναλύοντας το bitcoin: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

07:00 - 06 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Αναλύοντας το bitcoin: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Οι άνθρωποι από πάντα δείχνουν μεγάλη προθυμία να φυλάνε τα χρήματά τους σε περιουσιακά στοιχεία που δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση και τις αρχές, είπε η Marion Laboure, μία διευθύντρια της Deutsche Bank. Συνεπώς, βλέπει το bitcoin ως “ένα είδος ψηφιακού χρυσού” όπου οι άνθρωποι μπορούν να φυλάνε τα χρήματά τους. Αν το bitcoin αποκαλείται «ο ψηφιακός χρυσός», τότε το Ethereum θα ονομάζεται «το ψηφιακό ασήμι», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την αστάθεια, που θεωρείται το αδυναμο σημείο των κρυπτονομισμάτων, η Laboure είπε ότι κάποια εποχή και ο χρυσός ήταν ασταθής. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το bitcoin είναι ριψοκίνδυνο και ότι πάρα-είναι ασταθές για να είναι μία αξιόπιστη αποθήκη χρημάτων σήμερα. Η Laboure είπε, επίσης, ότι πιστεύει ότι “θα συνεχίσει να είναι πάρα πολύ ασταθές στο άμεσο μέλλον”.

Και εξήγησε γιατί πιστεύει ότι οι τιμές του bitcoin θα παραμείνουν πολύ ασταθείς. Ο πρώτος λόγος για την αστάθεια είναι ότι περίπου τα δύο τρίτα των bitcoin χρησιμοποιούνται για επενδύσεις και υποθέσεις.

“Δεύτερον, λόγω της περιορισμένης δυνατότητάς του για να κάνει συναλλαγές, μόνο μερικές επιπλέον μεγάλες αγορές ή αποχωρήσεις από την αγορά μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ισορροπία της ζήτησης και της προμήθειας”.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος θα συνεχίσει να ανεβαίνει και να πέφτει ανάλογα με το τί πιστεύει ο κόσμος ότι αξίζει. “Μικρές αλλαγές στις απόψεις των επενδυτών για το bitcoin μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή του”.

Ενώ υπάρχουν αρκετά θέματα στον κρυπτο-κόσμο, η Laboure πιστεύει ότι η έλλειψη κανόνων και ρυθμίσεων είναι το μεγαλύτερο. Εκτός από αυτό, η καταστροφή που προκαλεί στο περιβάλλον είναι τεράστια. Η Laboure ανέφερε ότι η ετήσια κατανάλωση ηλεκτρισμού από το bitcoin είναι περίπου η ίδια με μία χώρα με τον πληθυσμό του Πακιστάν.

Ωστόσο, η Laboure δεν πιστεύει ότι κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα θα καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται το bitcoin. Ο λόγος είναι ότι το bitcoin έχει το πλεονέκτημα του πρώτου «παίκτη» στην αγορά.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.