ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρία σημάδια ότι είσαι έτοιμος να αγοράσεις κρυπτονομίσματα Κύριο

07:05 - 08 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Τρία σημάδια ότι είσαι έτοιμος να αγοράσεις κρυπτονομίσματα
Δεν υπάρχουν επενδύσεις χωρίς ρίσκο. Ακόμα και οι πιο «ασφαλείς» επενδύσεις, όπως τα ομόλογα, μπορεί να οδηγήσουν σε ζημία. Τα κρυπτονομίσματα είναι αρκετά ασταθή και ενώ πολλοί έχουν βγάλει πολλά χρήματα, κάποιοι άλλοι έχουν υποστεί σημαντικές ζημίες. Το ερώτημα είναι αν... αντέχεις μία τέτοια επένδυση. Αν ισχύουν τα παρακάτω τρία δεδομένα, τότε ναι, είσαι έτοιμος για να επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.
  1. Έχεις ένα πλήρες ταμείο έκτακτης ανάγκης

Δεν πρέπει ποτέ να δεσμεύεις χρήματα σε καμία επένδυση, εάν μπορεί να τα χρειαστείς στο μέλλον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Συνεπώς, αν δεν έχεις ένα αξιόπιστο ταμείο έκτακτης ανάγκης, δεν πρέπει να επενδύσεις σε τίποτα, είτε αυτό είναι κρυπτονομίσματα, είτε είναι ομόλογα και μετοχές. Ωστόσο, εάν έχεις αρκετά χρήματα σε αποθέματα, τα οποία θα καλύπτουν τρεις με έξι μήνες βασικών εξόδων, και έχεις και επιπλέον χρήματα που μπορείς να επενδύσεις, τότε ίσως είσαι έτοιμος να προσθέσεις ψηφιακά νομίσματα στο χαρτοφυλάκιό σου.

  1. Αν έχεις κάνει την έρευνά σου

Οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα δεν σημαίνει ότι επιλέγεις ένα τυχαίο νόμισμα για να επενδύσεις. Είναι πολύ σημαντικό να ερευνήσεις τα διαφορετικά νομίσματα και να καταλάβεις τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους. Κάποιοι άνθρωποι, όταν ξεκινάνε να επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, διαλέγουν τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα που υπάρχουν από πιο παλιά. Αυτή είναι μία πιθανή στρατηγική που μπορείς να υιοθετήσεις. Όποια και να επιλέξεις, το κλειδί είναι να διαβάσεις για τα διαφορετικά είδη κρυπτονομισμάτων πριν επιλέξεις ένα. Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσεις να επενδύσεις σε ένα νόμισμα που η τιμή του δεν παρουσιάζει τόσες διακυμάνσεις.

  1. Ξέρεις τα ρίσκα

Η αξία των κρυπτονομισμάτων έχει την τάση να σημειώνει μεγαλύτερες διακυμάνσεις από τις μετοχές. Εάν βάλεις χρήματα σε κρυπτονομίσματα, υπάρχει η πιθανότητα να τα χάσεις όλα. Αν αυτό είναι ένα ρίσκο που είσαι διατεθειμένος να το πάρεις, τότε είσαι έτοιμος να αγοράσεις ψηφιακά νομίσματα.

Πώς να αγοράσεις κρυπτονομίσματα

Εάν είσαι έτοιμος να αγοράσεις κρυπτονομίσματα, τότε πρέπει να ξεκινήσεις βρίσκοντας έναν χρηματιστηριακό λογαριασμό ο οποίος επιτρέπει στους επενδυτές να αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα μαζί με μετοχές και άλλες επενδύσεις.

Μία καλή επιλογή είναι να βρεις έναν λογαριασμό που θα σου επιτρέπει να ανταλλάσσεις κρυπτονομίσματα δωρεάν, χωρίς να πληρώνεις προμήθεια κάθε φορά που κάνεις μία συναλλαγή, όπως η Revolut. Μπορείς, επίσης, να πάρεις κρυπτονομίσματα από γνωστές υπηρεσίες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, όπως η Gemini και η Coinbase.

Μετά θα επιλέξεις πόσα χρήματα θες να επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Αν είσαι αρχάριος, τότε είναι καλύτερο να ξεκινήσεις με μία μικρότερη επένδυση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.