ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδηγός για αρχάριους: Οι βασικές αρχές πριν αγοράσεις κρυπτονομίσματα

08:05 - 12 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Οδηγός για αρχάριους: Οι βασικές αρχές πριν αγοράσεις κρυπτονομίσματα
Τον τελευταίο καιρό τα κρυπτονομίσματα έχουν μπει για τα καλά στα ραντάρ των επενδυτών. Ο βασικός λόγος για αυτό είναι οι σημαντικές επιστροφές που προσφέρουν σε μικρό χρονικό διάστημα. Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα είναι το bitcoin, το οποίο ακολουθείται από το Ethereum, το dogecoin και άλλα. Ωστόσο, λόγω της αστάθειας τους, οι αρχάριοι το βρίσκουν δύσκολο και πολύπλοκο να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα. Κάποιοι άλλοι βέβαια παρασύρονται από το γρήγορο κέρδος και επενδύουν χωρίς προσοχή.

Όπως σε όλες τις επενδύσεις, όπως και σε αυτή με τα κρυπτονομίσματα, το βασικό είναι να είμαστε ενημερωμένοι πριν κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια.

Ας βάλουμε λοιπόν τις βάσεις:

Οικονομική διασφάλιση

Οι αρχάριοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα κρυπτονομίσματα δέχονται πολλές διακυμάνσεις . Οι επενδυτές πρέπει να έχουν ένα εξονυχιστικό πλάνο στο μυαλό τους για όταν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων πέφτουν. Θα πρέπει να έχουν πάντα ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόβλεπτο. Τα κρυπτονομίσματα έχουν προσφέρει κατά καιρούς μεγάλες επιστροφές χρημάτων στους επενδυτές άμεσα, ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Γι' αυτό χρειάζεται και μακροπρόθεσμο πλάνο.

Το σωστό κρυπτονόμισμα

Ένα βασικό βήμα είναι να διαλέξεις το κατάλληλο κρυπτονόμισμα που θα ταιριάζει στις ανάγκες σου. Ενώ υπάρχουν πολλά κρυπτονομίσματα στην αγορά, πέφτουν κάτω από την σκιά του ηγέτη της αγοράς, bitcoin. Πριν επενδύσει κάποιος, πρέπει να έχει ερευνήσει καλά την αγορά.

Υπηρεσίες συναλλάγματος

Οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων γίνονται διαδικτυακά. Για κάθε συναλλαγή, υπάρχει μία χρέωση ή προμήθεια. Εξάλλου, τα μπόνους και τα βραβεία δίνονται ανάλογα με τις συναλλαγές. Πριν από κάθε συναλλαγή, οι επενδυτές πρέπει να παίρνουν μία σωστή απόφαση για τις υπηρεσίες που προσφέρει η κάθε υπηρεσία συναλλάγματος. Χρειάζεται δηλαδή μία έρευνα για το ποοια υπηρεσία θα εμπιστευθείτε.  Coinbase, Gemini και Revolut είναι μερικές από τις πιο γνωστές.

Διαφοροποίηση

Οι περισσότεροι ειδικοί επενδυτές πιστεύουν ότι οι επενδύσεις σε πάνω από ένα νόμισμα είναι μία πολύ καλή απόφαση. Ακόμα και οι αρχάριοι επενδυτές το σκέφτονται πολλές φορές. Αυτό συμβαίνει γιατί η διαφοροποίηση μειώνει το ρίσκο στις επενδύσεις. Μπορούν να γίνουν επενδύσεις σε πάνω από ένα νόμισμα μέσω της ίδια υπηρεσίας συναλλάγματος.

Όρισε τους στόχους σου

Οι σωστά ορισμένοι στόχοι βοηθάνε τους νέους επενδυτές να επενδύσουν σωστά. Ο στόχος που έχουν οι επενδυτές πρέπει να είναι ρεαλιστικός και να βασίζεται στις συνθήκες της αγοράς. Εξάλλου, ένας σωστός στόχος βοηθάει τον επενδυτή να πάρει τις σωστές αποφάσεις σχετικά με το πότε πρέπει να πουλήσει ένα αγαθό ή να αγοράσει κι άλλο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.