ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα: 10 συνηθισμένα λάθη

10:13 - 13 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα: 10 συνηθισμένα λάθη
Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων είναι ακόμη καινούργιος και πάρα πολύ απρόβλεπτος. Όποια στρατηγική και να υιοθετήσεις, θα υπάρχει πάντα ρίσκο. Υπάρχουν ωστόσο κάποια συνηθισμένα επενδυτικά λάθη στον κρυπτο-κόσμο, τα οποία μπορούν εύκολα να αποφευχθούν.

Κάποια από τα λάθη που θα ακολουθήσουν είναι ειδικά για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, ενώ άλλα είναι συχνά σε όλα τα είδη επενδύσεων. Αν ξέρει κάποιος αυτά τα λάθη θα μπορέσει λογικά να αποφύγει τις παγίδες που έχει ο κρυπτο-κόσμος.

  1. Να ξεχάσεις των κωδικό του πορτοφολιού σου

Μπορεί να πιστεύεις ότι αυτό δεν θα συμβεί σε εσένα, αλλά υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που έχουν αποκλειστεί από τα κρυπτο-πορτοφόλια τους επειδή έχουν ξεχάσει τον κωδικό τους. Πολλοί ζουν με την γνώση ότι οι λογαριασμοί τους περιέχουν το αντίστοιχο εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα, στα οποία δεν θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση ποτέ. Να είσαι πάντα σίγουρος, λοιιπόν, ότι έχεις έναν τρόπο με τον οποίο θα θυμάσαι τους κωδικούς του λογαριασμού σου.

  1. Δεν έχεις μακροπρόθεσμους στόχους

Για όλες τις επενδύσεις, είναι σημαντικό να έχεις ακριβείς και πραγματοποιήσιμους στόχους, οι οποίοι συμφωνούν με τους συνολικούς οικονομικούς στόχους σου. Χωρίς μακροπρόθεσμους στόχους, μπορεί να επηρεαστείς από τις συνήθειες στην αγορά και να αγοράζεις και να πουλάς διαρκώς χωρίς να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα. Όταν σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα, γίνεσαι πιο επιλεκτικός σχετικά με τις ευκαιρίες που σου εμφανίζονται.

  1. Να αγοράζεις τυχαία κρυπτονομίσματα

Δεν έχουν φτιαχτεί όλα τα κρυπτονομίσματα με τον ίδιο τρόπο και δεν είναι όλα ίσα. Κάποια δεν αξίζουν τίποτα, και γι’ αυτό δεν πρέπει να αγοράζεις κάποιο κρυπτονόμισμα κάθε φορά που εμφανίζεται μία ευκαιρία.

  1. Να είσαι αφηρημένος με τις συναλλαγές σου

Το να είσαι επιμελής και παρακολουθείς τις ισοτιμίες των κρυπτονομισμάτων είναι σημαντικό αν θέλεις να παίρνεις ενημερωμένες και σωστές αποφάσεις. Ανά κάποια διαστήματα, πρέπει να τα παρακολουθείς ώστε να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις μία πιθανή κρίση ή ευκαιρία νωρίς.

  1. Να μην έχεις ποικιλία στο χαρτοφυλάκιό σου

Όπως και σε όλες τις επενδύσεις, δεν πρέπει να επενδύσεις μόνο σε ένα κρυπτονόμισμα καθώς έτσι δεν ελαχιστοποιείς τις πιθανές ζημίες αν πέσει ένα κρυπτονόμισμα. Αν ο σκοπός σου είναι να αυξήσεις την περιουσία σου, τότε πρέπει να εξετάσεις τις επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα, startup και τοπικές εταιρείες μαζί με τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

  1. Υπερ-διαφοροποίηση

Δεν πρέπει να επενδύεις σε πολλά διαφορετικά κρυπτονομίσματα καθώς είναι δύσκολο να τα παρακολουθείς και να παίρνεις σωστές αποφάσεις για αυτά.

  1. Πρέπει να έχεις λίγες επιφυλάξεις

Δεν πρέπει μόνο να αντιμετωπίσεις πιθανά σκαμ αλλά και ανθρώπους που πιστεύουν ότι η επενδυτική στρατηγική τους θα είναι σίγουρα μία επιτυχία. Τα συναισθήματα είναι έντονα στον κρυπτο-κόσμο και θα συναντήσεις σίγουρα πολλούς παραπληροφορημένους ανθρώπους.

  1. Συσχέτιση των χαμηλών τιμών με τιμές ευκαιρίας

Τις περισσότερες φορές στην κρυπτο-αγορά, οι τιμές είναι χαμηλές για κάποιον σημαντικό λόγο. Πρέπει πάντα να σκέφτεσαι γιατί η επένδυση που σκέφτεσαι να κάνεις έχει την τιμή που έχει.

  1. Να ακούς μόνο μία γνώμη

Ακόμη και οι πιο έμπειροι ηγέτες κάνουν λάθη μερικές φορές. Είναι σημαντικό να ακούς και να συγκρίνεις πολλές διαφορετικές απόψεις για να καταλάβεις καλύτερα την αγορά.

  1. Το να επενδύεις περισσότερο από ότι έχεις την δυνατότητα να χάσεις

Σε αρχικό στάδιο, οι επενδύσεις πρέπει να είναι τα επιπλέον χρήματα που έχεις για να μην βρεθείς ποτέ στην θέση να χάσεις όλη την περιουσία σου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.