ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα επτά σημαντικότερα γεγονότα στην αγορά κρυπτονομισμάτων

07:57 - 20 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Τα επτά σημαντικότερα γεγονότα στην αγορά κρυπτονομισμάτων
Στις 15 Οκτωβρίου, τα νέα ότι θα εγκριθεί το πρώτο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin, οδήγησαν στην εκτόξευση της τιμής του bitcoin στα $62,933, η οποία έχει πλέον «ηρεμήσει».

Μαζί με αυτό το νέο, υπάρχουν και άλλα επτά πράγματα που έγιναν στην κρυπτο-αγορά αυτή την εβδομάδα.

  1. Ο Jamie Dimon αποκάλεσε το bitcoin «άχρηστο»

Ο Πρόεδρος και CEO της J.P. Morgan, Jamie Dimon, δήλωσε ότι «προσωπικά πιστεύει ότι το bitcoin είναι άχρηστο».

Πρόσθεσε, ότι “δεν θέλω να είμαι εκπρόσωπος – δεν με νοιάζει. Δεν μου κάνει κάποια διαφορά. Οι πελάτες μας είναι ενήλικες. Διαφωνούν. Αυτό δημιουργεί και τις αγορές. Άρα, αν θέλουν να έχουν πρόσβαση να αγοράζουν bitcoin, μπορούμε να τους δώσουμε έγκυρη και όσο πιο καθαρή γίνεται, πρόσβαση σε αυτά”.

Στο παρελθόν είχε πει ότι το bitcoin δεν έχει εγγενή αξία και ενώ πιστεύει ότι θα παραμείνει στην αγορά για καιρό, υποστηρίζει ότι θα γίνει παράνομο κάπου.

  1. Το Coinbase θα δημιουργήσει μία αγορά για NFTs

Την Τρίτη, το Coinbase ανακοίνωσε τα σχέδια του για την κυκλοφορία μίας αγοράς NFT, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να επιβεβαιώνουν blockchain, να μαζεύουν και να ανταλλάσσουν NFTs.

Το Coinbase είπε ότι οι χρήστες μπορούν να γραφτούν σε μία λίστα αναμονής για συντομότερη πρόσβαση στο Coinbase NFT.

  1. Οι ΗΠΑ είναι επισήμως ο κορυφαίος προορισμός για εξορύκτες bitcoin

Σύμφωνα με το CNBC, οι ΗΠΑ είναι ο νούμερο ένα προορισμός για τους εξορύκτες bitcoin.

Σύμφωνα με δεδομένα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, το 35.4% της συνολικής ενέργειας από όλους τους εξορύκτες είναι από της ΗΠΑ, η οποία ξεπέρασε την Κίνα για πρώτη φορά.

  1. Το Coinbase είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσουν έναν ρυθμιστή κρυπτονομισμάτων

Την Πέμπτη, το Coinbase κυκλοφόρησε μία πολιτική πρόταση η οποία έλεγε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσουν έναν νέο ρυθμιστή για τις αγορές ψηφιακών αγαθών.

Η Coinbase είπε ότι θέλει μία “ξεκάθαρη και περιεκτική προσέγγιση για την ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων” προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη πιο πίσω από άλλες κυβερνήσεις.

  1. Το Tether θα πληρώσει πρόστιμο $41 εκατομμυρίων

Το Tether, το μεγαλύτερο stablecoin, συμφώνησε να πληρώσει ένα πρόστιμο $41 εκατομμυρίων από την Επιτροπή Προθεσμιακής Αγοράς Εμπορευμάτων.

Σε μία ανακοίνωση, η Επιτροπή Προθεσμιακής Αγοράς Εμπορευμάτων κατηγορούσε το Tether ότι “έκανε ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις και παρέλειπε ουσιώδη γεγονότα” όταν δηλώνει ότι τα νομίσματά του υποστηρίζονται από το αντίστοιχο ποσό των Αμερικάνικων δολαρίων.

  1. Ο Jack Dorsey είπε ότι το Square μπορεί να φτιάξει ένα σύστημα εξόρυξης bitcoin

Ο CEO της Square, Jack Dorsey, δήλωσε ότι η εταιρεία σκέφτεται να δημιουργήσει ένα “σύστημα εξόρυξης bitcoin το οποίο θα βασίζεται σε πυρίτιο και θα είναι ανοιχτό στον κόσμο και στις εταιρείες παγκοσμίως”.

Ο Dorsey είπε ότι η εξόρυξη, η οποία είναι η διαδικασία επίλυσης δύσκολων μαθηματικών προβλημάτων για να κερδίζει κάποιος κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin, πρέπει να είναι πιο κατανεμημένη, αποτελεσματική και προσβάσιμη, αντί να είναι συγκεντρωμένη σε μερικές εταιρείες.

“Η εξόρυξη bitcoin θα έπρεπε να είναι όσο απλό όσο είναι να βάζεις ένα εξάρτημα σε μία πηγή ενέργειας” είπε ο Dorsey.

  1. Τα πρώτα bitcoin που βασίζονται σε ETF θα κυκλοφορήσουν αυτή την εβδομάδα

Την Παρασκευή, κυκλοφορήσαν νέα ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) θα εγκρίνει τα πρώτα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin.

Τα πρώτα ETF bitcoin που βασίζονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) θα ξεκινήσουν να ανταλλάσσονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την ονομασία “BITO” από την ProShares στις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το CNBC.

Ένα ETF βασισμένο σε futures, παρακολουθεί τα μελλοντικά συμβόλαια αντί για την τιμή του αγαθού. Συνεπώς, δεν θα παρακολουθεί την τιμή του bitcoin, αλλά τα μελλοντικά συμβόλαια bitcoin.

Ενώ η επένδυση σε ένα bitcoin ETF βασισμένο σε futures, δεν είναι μία άμεση επένδυση σε bitcoin, οι ειδικοί λένε ότι η κυκλοφορία του είναι ένα καλό σημάδι για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.