ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Bitcoin ως... ψηφιακός χρυσός

09:32 - 21 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Το Bitcoin ως... ψηφιακός χρυσός
Το νέο ράλι του Bitcoin προκαλεί μεν ενθουσιασμό σε πολλούς επενδυτές, αλλά και προβληματισμό ταυτόχρονα, λόγω της αστάθειας των κρυπτονομισμάτων.

Ο διευθυντής Hedge fund, Mark Yusko, θερμός υποστηρικτής του bitcoin έχει τις ίδιες επιφυλάξεις. Πιστεύει βέβαια ότι οι επενδυτές θα αποκομίσουν κέρδη από το συγκεκριμένο ράλι και δεν αποκλείει «να φτάσουμε τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους»!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και CIO της Morgan Creek Capital Management έκανε τη δήλωση αυτή στο «Trading Nation» του CNBC, αλλά παράλληλα δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του.

Ο Yusko προβληματίζεται για την βιωσιμότητα της τελευταίας απόδοσης των κρυπτονομισμάτων. Βασίζει δε αυτή την ανησυχία επειδή θεωρεί ότι έχουν γίνει υπερβολικές αγορές bitcoin μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου.

Υπάρχει κάποιο ρίσκο με την λογική «αγοράζω την φήμη, πουλάω τα νέα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Yusko, τα κέρδη θα είναι προσωρινά, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη γενική του εικόνα που είναι πολύ θετική και επιμένει στην εκτίμηση ότι το bitcoin θα φτάσει τα $250,000 σε πέντε χρόνια.

“Είναι κλασική ζήτηση και προμήθεια. Ένα από τα καλά πράγματα του bitcoin είναι ότι έχει πεπερασμένη προμήθεια. Ξέρουμε κάθε μέρα για τα επόμενα 140 χρόνια πόσα bitcoin θα δημιουργηθούν μέσω της διαδικασίας εξόρυξης” δήλωσε.

Σε πέντε χρόνια, ο Yusko υπολογίζει ότι η αξία του bitcoin σε Κεφαλαιοποίηση της Αγοράς θα είναι ίση με τον χρυσό.

“Πιστεύω ότι το bitcoin αντικαθιστά ήδη και θα αντικαταστήσει τον χρυσό. Είναι τώρα ο ψηφιακός χρυσός. Είναι μία τέλεια αποθήκη αξίας”.

Ο συλλογισμός του βασίζεται στην πρόβλεψη μακροχρόνιου αποπληθωρισμού. Αυτό είναι ένα σενάριο που δεν συζητάει ο κόσμος ιδιαίτερα καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει μία κρίση πληθωρισμού και μία κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο Yusko υποστηρίζει ότι οι ανοδικές τιμές είναι μία αντίδραση στα τεράστια οικονομικά λόκνταουν λόγω του κορονοϊού.

“Η πιθανότητα να έχουμε μία πλήρη πληθωριστική περίοδο, πιστεύω είναι πολύ μικρή. Το φυσιολογικό είναι να βρεθούμε σε μία αποπληθωριστική φάση. Αυτό συμβαίνει εδώ και μερικές δεκαετίες”.

Ο Yusko ανέφερε τον γερασμένο πληθυσμό και την επίδραση των τεράστιων μέτρων κατά του κορονοϊού, ως βασικούς καταλύτες.

“Έχουμε άσχημα δημογραφικά γιατί πολλοί άνθρωποι φτάνουν στην ηλικία συνταξιοδότησης. Έχουμε και πολλά χρέη. Όλα αυτά οδηγούν σε αποπληθωρισμό”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.