ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λεξικό για κρυπτονομίσματα: Όλοι οι όροι που πρέπει να ξέρεις Κύριο

09:55 - 23 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Λεξικό για κρυπτονομίσματα: Όλοι οι όροι που πρέπει να ξέρεις
Δεν έχει κανένα νόημα να αρχίσεις την έρευνα σου για τα κρυπτονομίσματα αν δεν καταλαβαίνεις τους όρους. Για να επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, πρέπει να έχεις αρκετή γνώση για τους όρους που θα συναντήσεις στην πορεία, ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεων.

Altcoin

Ένα altcoin είναι όλες οι μορφές κρυπτονομισμάτων που δεν είναι bitcoin. Ακόμα και το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum, είναι altcoin. Άρα, αν θέλεις να βγάλεις περισσότερα στην κρύπτο-αγορά, πρέπει να ανταλλάσσεις bitcoin ή μεγάλα altcoin.

Bitcoin

Το bitcoin είναι ο λόγος που όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα είναι Altcoin, ή αλλιώς alternative coin που σημαίνει εναλλακτικό νόμισμα. Είναι επειδή το bitcoin είναι το πρώτο και το πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στην αγορά.

Block

Το block, είναι μαζεμένα δεδομένα σε ένα blockchain. Η λέξη «block» χρησιμοποιείται για τα δεδομένα στις συναλλαγές που κάνουν οι χρήστες είτε για να αγοράσουν ή για να πουλήσουν τα bitcoin ή altcoin τους. Τα block μπορούν να διατηρούν μέχρι έναν συγκεκριμένο αριθμό δεδομένων, όπου όταν τον φτάσουν, ένα νέο block θα δημιουργηθεί.

Blockchain

Στον κρυπτο-κόσμο, ο οποίος δεν είναι συγκεντρωμένος, δεν υπάρχει επίσημος τρόπος για να κρατάς τα ιστορικά και τα δεδομένα των συναλλαγών που γίνονται. Τα blockchain, είναι ο τρόπος του κρυπτο-κόσμου να κρατάει τις πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές.

Νομίσματα (Coins)

Στον κρυπτο-κόσμο, το βασικό πράγμα που ανταλλάσσεις είναι ψηφιακά νομίσματα. Καθώς τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν φυσική μορφή, ανταλλάσσονται ως «νομίσματα» για να μπορείς να αναγνωρίσεις πιο εύκολα ένα τεμάχιο και να του δώσεις μία ψηφιακή αξία.

Ψυχρή αποθήκη / Ψυχρό πορτοφόλι (Cold storage / Cold wallet)

Δεν υπάρχει πιο ασφαλής τρόπος για να αποθηκεύσεις τα κρυπτονομίσματά σου από μία ψυχρή αποθήκη. Αποκαλείται ψυχρή αποθήκη, καθώς διατηρείται εκτός σύνδεσης και μπορείς μόνο εσύ να έχεις πρόσβαση σε αυτή. Είναι σαν μικρός εξοπλισμός που μπορείς να κουβαλάς μαζί, σαν ένα USB ή CD για να κρατάς τα δεδομένα.

Εξορύξεις (Cryptomining)

Οι κρυπτο-εξορύξεις είναι η διαδικασία απόκτησης κρυπτονομισμάτων λύνοντας περίπλοκα προβλήματα και εξισώσεις, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά δυνατά κομπιούτερ. Η διαδικασία συμπεριλαμβάνει την συλλογή και την εξακρίβωση συναλλαγών. Τα κρυπτονομίσματα βγαίνουν μέσω της ολοκλήρωσης των εξακριβώσεων. Όποιος λύσει πρώτος το πρόβλημα θα ανταμειφθεί με ένα κρυπτονόμισμα.

Ζεστό πορτοφόλι (Hot wallet)

Είναι το αντίθετο από τα ψυχρά πορτοφόλια. Είναι το είδος αποθήκης κρυπτονομισμάτων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να πάρεις τα νομίσματά σου πιο γρήγορα και εύκολα. Είναι, επίσης, συνδεδεμένα με το ίντερνετ, άρα οι συναλλαγές γίνονται πιο γρήγορα. Ωστόσο, αφού είναι online, είναι πιο πιθανό να είναι θύματα επιθέσεων από χάκερ.

Έξυπνα συμβόλαια (Smart Contracts)

Τα έξυπνα συμβόλαια σχετίζονται συνήθως με κρυπτονομίσματα τελευταίων γενναίων. Είναι ένας αλγόριθμος που είναι σχεδιασμένος να αναλύει μία συναλλαγή με βάση κάποιες παραμέτρους. Τα έξυπνα συμβόλαια δημιουργούνται αυτόματα από το blockchain όταν καλύπτει τις απαιτήσεις των παραμέτρων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.