ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε τις επενδύσεις του στα κρυπτονομίσματα

07:44 - 26 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε τις επενδύσεις του στα κρυπτονομίσματα
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος είναι μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, αποκάλυψε ότι δεν έχει επενδύσει στο Shiba Inu παρά τα tweet που είχε κάνει στο παρελθόν και τα οποία είχαν εκτοξεύσει την τιμή του.

Σε μία σειρά tweet, ο Μασκ έκανε αποκαλύψεις σχετικά με το τι τελικά ισχύει για τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα.

Δήλωσε ότι υποστηρίζει το dogecoin, το οποίο αποκάλεσε και “το κρυπτονόμισμα του λαού” καθώς πολλοί από τους υπαλλήλους της Tesla και της SpaceX στην γραμμή παραγωγής έχουν επενδύσει σε αυτό. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Dogecoin Foundation.

Σημείωσε ότι ούτε εκείνος ούτε ο Jared Birchall δεν είναι μέλη του συμβουλευτικού συμβουλίου του Dogecoin Foundation.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει επενδύσεις σε bitcoin και Ethereum, τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα του κόσμου, κάτι για το οποίο έχει μιλήσει και στο παρελθόν.

Το Dogecoin αυξήθηκε κατά 7.7% την Δευτέρα στα $0.27, μετά τα tweets.

{https://twitter.com/elonmusk/status/1451015695106560000}

Ταυτοχρόνως, το Shiba Inu έφτασε ένα νέο ρεκόρ τιμής στα $0.000044 την Κυριακή και κατάφερε να γίνει το ενδέκατο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στην αγορά.

Ωστόσο, όταν ένας χρήστης στο twitter ρώτησε τον Μασκ πόσα νομίσματα Shiba Inu έχει, η απάντησή του ήταν “Κανένα”. Αυτό οδήγησε στην πτώση της τιμής του Shiba Inu, η οποία την Δευτέρα το πρωί ήταν $0.000039.

Η κοινότητα του Shiba Inu είναι αναστατωμένη μετά το tweet του Μασκ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Shiba Inu είχε ανέβει στα $0.000013 μετά από μία φωτογραφία που ανέβασε ο Μασκ με ένα κουτάβι. Θεωρήθηκε ότι δίνει σήμα στήριξης στο συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

Τα tweet του Μασκ, άλλωστε, έχουν συχνά σημαντική επίδραση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Για παράδειγμα, το bitcoin εκτοξεύθηκε όταν έκανε ένα tweet ότι η Tesla θα συνεχίσει να δέχεται bitcoin όταν γίνει πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

“Όπως έχουμε ήδη δει με το dogecoin, και τώρα με το Shiba Inu, tweet από μεγαλοεπιχειρηματίες όπως είναι ο Έλον Μασκ, ελέγχουν την τιμή των ψηφιακών αγαθών” είπε ο Michael Kamerman, o CEO του Skilling.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι οικονομικοί influencers είναι πολύ καλοί στο να κάνουν μία εισαγωγή στα κρυπτονομίσματα, ωστόσο πρέπει οι επενδυτές να κάνουν την δικά τους έρευνα στα κρυπτονομίσματα πριν πάρουν κάποια απόφαση.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.