ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επενδυτές ενδιαφέρονται πλέον περισσότερο για κρυπτονομίσματα, παρά για μετοχές

06:49 - 27 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Οι επενδυτές ενδιαφέρονται πλέον περισσότερο για κρυπτονομίσματα, παρά για μετοχές
Κάποιοι επενδυτές, που είναι σίγουροι ότι οι τιμές των κρυπτονομισμάτων θα αυξηθούν μακροπρόθεσμα, επενδύουν περισσότερα χρήματα σε ψηφιακά αγαθά απ’ ό,τι σε μετοχές.

Τον Σεπτέμβριο, οι κρυπτο-επενδυτές έβαλαν κατά μέσο όρο $263 σε λογαριασμούς προορισμένους για κρυπτονομίσματα, το οποίο είναι υψηλότερο από τα $250 που έβαλαν σε παραδοσιακές μετοχές, σύμφωνα με μία έρευνα της Cardify.

“Κάθε μήνα, το ποσό που επενδύουν οι χρήστες είτε σε κρυπτονομίσματα είτε σε παραδοσιακές επενδύσεις αλλάζει” είπε η Amber Foucault, μία διευθύντρια της Cardify. Φέτος σχεδόν το 25% των χρημάτων που επενδύουν οι επενδυτές πηγαίνει σε κρυπτονομίσματα, ενώ πέρυσι αυτός ο αριθμός ήταν μόνο 5%.

Αυτή η προτίμηση για τα κρυπτονομίσματα σε σχέση με τις μετοχές οφείλεται κυρίως στους αρχάριους επενδυτές, καθώς το 70% αυτών που πήραν μέρος στην έρευνα, επενδύουν εδώ και λιγότερο από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Cardify.

Οι περισσότεροι επενδυτές κρυπτονομισμάτων που απάντησαν στην έρευνα, δεν θεωρούν τον εαυτό τους «ειδικούς» στα ψηφιακά αγαθά. Η πλειοψηφία είπε ότι έχουν περιορισμένη ή μέτρια κατανόηση για τα κρυπτονομίσματα, αλλά παρ’όλα αυτά, επιλέγουν να επενδύσουν σε διαφορετικά νομίσματα.

“Είναι λίγο τρομακτικό γιατί έχουμε όλο αυτό το οικονομικό «υπογάστριο» το οποίο έχει δημιουργηθεί επειδή φοβάται ο κόσμος να μείνει στην απέξω” είπε η Foucault, προσθέτοντας ότι η Cardify παρατήρησε μεγάλες αυξήσεις στις επενδύσεις κρυπτονομισμάτων σε περιόδους που σχολιάζονται πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως όταν ο Έλον Μάσκ παρουσίασε το «Saturday Night Live» στις 8 Μαΐου.

Γενικά, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους νέους επενδυτές να κάνουν αρκετή έρευνα πριν επενδύσουν σε επισφαλή αγαθά.

“Αν βλέπεις όλα αυτά που γίνονται και τα βρίσκεις συναρπαστικά αλλά δεν ξέρεις αρκετά ώστε να μπορέσεις να πάρεις  μία απόφαση, τότε συνέχισε να μαθαίνεις και να ενημερώνεσαι για αυτά. Μην αποθαρρυνθείς, δες το ως μία ευκαιρία για να μάθεις περισσότερα για αυτά και να δεις αν εσένα σου βγάζουν νόημα” δήλωσε ο Πρόεδρος της Bone Fide Wealth, Douglas Boneparth.

Επίσης, είναι καλή ιδέα να έχεις ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει μετοχές, ομόλογα και μερικά κρυπτονομίσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.