ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρήσιμες πληροφορίες για τον αντίπαλο του Dogecoin, Shiba Inu

08:05 - 29 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Χρήσιμες πληροφορίες για τον αντίπαλο του Dogecoin, Shiba Inu
Το κρυπτονόμισμα Shiba Inu, το οποίο ανταλλάσσεται με το όνομα SHIB, στοχεύει να ανταγωνιστεί το άλλο βασικό νόμισμα που χρησιμοποιεί ως σύμβολο έναν σκύλο, το Dogecoin.

Δημιουργήθηκε ανώνυμα τον Αύγουστο του 2020 με το ψευδώνυμο «Ryoshi» και θεωρείται ένα «meme» νόμισμα.

Το κρυπτονόμισμα Shiba Inu ξεκίνησε ως ένα αποκεντρωμένο «meme» νόμισμα που είχε ως σκοπό να ανταγωνιστεί το Dogecoin.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το Shiba Inu έχει “εξελιχθεί σε ένα ζωντανό οικοσύστημα όπου οι χρήστες μπορούν να σκάψουν (να προμηθευτούν ρευστά χρήματα), να θάψουν (να «κλειδώσουν» νομίσματα) και να φέρουν πίσω τα νομίσματά τους στην αποκεντρωμένη υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων ShibaSwap”.

Γιατί δημιουργήθηκε;

Το επίσημο έγγραφο του Shiba Inu αναφέρει τρεις λόγους για την δημιουργία του SHIB:

“Ξεκινήσαμε από το μηδέν, με μηδέν”

“Τα λαμπρά μυαλά πίσω από το Shib δεν είχαν συνεργαστεί πιο πριν”

“Λατρεύουμε τα σκυλιά Shiba Inu”

Ποιοι χρησιμοποιούν το SHIB;

Το blockchain στο οποίο βασίζεται το SHIB λέγεται ότι είναι το πιο συναρπαστικό κομμάτι αυτού του meme-νομίσματος.

Το Ethereum blockchain στο οποίο βασίζεται έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για πολλά περισσότερα πράγματα πέρα από την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων. Οι σχολιαστές πιστεύουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον στην διακυβέρνηση, στις δημόσιες υπηρεσίες και για την διαχείριση της ταυτότητας.

Πολλές εταιρείες, όπως η Anti.biz, ένας προμηθευτής προϊόντων υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, δέχονται το κρυπτονόμισμα ως έγκυρο τρόπο πληρωμής.

Γιατί είναι μία εναλλακτική του bitcoin;

Η βασική διαφορά ανάμεσα στο Shiba Inu και το bitcoin είναι η τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματά τους.

Το bitcoin είναι μόνο τα χρήματα ενός ανθρώπου τα οποία είναι αποθηκευμένα σε ψηφιακά νομίσματα.

Το SHIB, όμως, χρησιμοποιεί την τεχνολογία του Ethereum blockchain που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να δημιουργήσουν νέα προγράμματα. Άρα δεν αποθηκεύει απλά ψηφιακά νομίσματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς στα κρυπτονομίσματα, αυτό δημιουργεί νέες ευκαιρίες για το meme-νόμισμα στο μέλλον.

Το SHIB έχει, επίσης, και την δικιά του αποκεντρωμένη υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, ShibaSwap. Αυτή είναι προγραμματισμένη να κάνει το SHIB κομμάτι του αποκεντρωμένου οικονομικού οικοσυστήματος και επιτρέπει στους χρήστες να μπορούν να έχουν κάποιες συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως να ανταλλάσσουν νομίσματα, να τα «κλειδώσουν» και να εισπράξουν αποδόσεις.

Πόσο μεγάλο είναι και μπορεί να έχει μέλλον;

Στις 26 Οκτωβρίου, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Shiba Inu ήταν $16.82 δισεκατομμύρια με την τιμή του κάθε Shiba Inu να είναι $0.000043.

Μία βασική κριτική που δέχεται το Shiba Inu είναι ότι πολλές φορές είναι απρόβλεπτο.

Ένας έλεγχος για το ShibaSwap από την CertiK, μία εταιρεία blockchain, βρήκε βασικά ρίσκα συγκεντρωτισμού και προνομίων, όπου οι προγραμματιστές έχουν την εξουσία όλων των νομισμάτων σε κάθε τυχαία διεύθυνση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.