ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφος εμπιστοσύνης στα κρυπτονομίσματα από τη WhatsΑpp Κύριο

08:50 - 10 Δεκ 2021 | Νομίσματα
Ψήφος εμπιστοσύνης στα κρυπτονομίσματα από τη WhatsΑpp
Η WhatsΑpp κυκλοφόρησε μία δοκιμαστική λειτουργία που επιτρέπει σε έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ να στείλουν και να λάβουν χρήματα από τις συνομιλίες τους, χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα. Αυτή η λειτουργία τροφοδοτείται από την Novi, το ψηφιακό χαρτοφυλάκιο της Meta, που κυκλοφόρησε δοκιμαστικά πριν από έξι εβδομάδες. Οι πληρωμές γίνονται χρησιμοποιώντας Pax Dollars (USDP), ένα stablecoin που υποστηρίζεται από το Αμερικάνικο δολάριο και έχει εκδοθεί από την Paxos. Τα νέα ανακοινώθηκαν από τον διευθυντή του Novi, Stephane Kasriel, και τον διευθυντή της Whatsapp, Will Cathcart.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Novi, η αποστολή μίας πληρωμής γίνεται όπως κάθε άλλο συνημμένο αρχείο στο WhatsΑpp. Θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτή την λειτουργία από το εικονίδιο του συνδετήρα στις Android συσκευές και από το εικονίδιο + στις συσκευές iOS. Μετά θα πρέπει να επιλέξεις «πληρωμή» ή «payment». Η ιστοσελίδα του Novi λέει ότι δεν θα υπάρχουν χρεώσεις για να στείλεις ή να λάβεις χρήματα, και δεν θα υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το πόσο συχνά θα μπορείς να κάνεις πληρωμές. Δεν θα υπάρχουν, επίσης, χρεώσεις για να διατηρείς ένα υπόλοιπο στον λογαριασμό Novi σου ή για να τα αποσύρεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Οι πληρωμές θα μεταφέρονται αμέσως.

Αυτή η δοκιμή της Novi ήταν αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ και στην Γουατεμάλα, ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι οι χρήστες στην Γουατεμάλα δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην λειτουργία των πληρωμών του WhatsApp. Αντίθετα, θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την ανεξάρτητη Novi εφαρμογή. Οι πληρωμές δεν θα επηρεάζουν την κρυπτογράφηση της WhatsApp για όλες τις προσωπικές συνομιλίες. Η δοκιμή θα είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά και τα Ισπανικά.

Αυτή η δοκιμή είναι μέρος των σχεδίων για τα κρυπτονομίσματα που είχε ανακοινώσει η Facebook (τώρα Meta) το 2019. Το 2019, η Facebook σκόπευε να αναπτύξει και να κυκλοφορήσει ένα κρυπτονόμισμα που θα ονομαζόταν Libra, το οποίο θα υποστηριζόταν από ένα καλάθι αγαθών τα οποία δεν θα ήταν πολύ ασταθή, και δεν θα βασιζόταν μόνο σε ένα νόμισμα. Αυτό θα ενσωμάτωνε το Libra με ένα χαρτοφυλάκιο ανεπτυγμένο από την Facebook, το Calibra.

Αυτά τα σχέδια έχουν αλλάξει από τότε. Το Libra έχει αλλάξει σε Diem και το Calibra έχει γίνει πλέον Novi. Τελικά το Novi έχει καταλήξει να κυκλοφορεί χωρίς το κρυπτονόμισμα Diem. Το Pax Dollars είναι η δουλειά μίας ξεχωριστής εταιρείας, της Paxos, και το Meta βασίζεται στην υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων του Coinbase.

Ο πρώην Πρόεδρος του Novi, David Marcus, είπε ότι η εταιρεία παραμένει ακόμα πιστή στο Diem, όταν ανακοίνωσε την κυκλοφορία του δοκιμαστικού Novi τον Οκτώβριο.

“Σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε το Novi με το Diem όταν δεχτεί έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές” είχε πει ο Marcus.

Έκτοτε, ο Marcus έχει ανακοινώσει ότι θα φύγει από την εταιρεία στο τέλος του έτους.

Ενώ τα σχέδια της WhatsApp σχετικά με τις πληρωμές στις ΗΠΑ είναι μόνο για πληρωμές με κρυπτονομίσματα, στον υπόλοιπο κόσμο προσφέρει ήδη πληρωμές με παραστατικά χρήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.