ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις λόγοι που οι νέοι crypto-επενδυτές «κυνηγούν» τα meme νομίσματα Κύριο

19:02 - 11 Δεκ 2021 | Νομίσματα
Τρεις λόγοι που οι νέοι crypto-επενδυτές «κυνηγούν» τα meme νομίσματα
Από την περίοδο που το bitcoin «άγγιξε» το νέο ιστορικό υψηλό των $69,000 πριν από μερικές εβδομάδες, όλο και περισσότερος κόσμος δίνει σημασία στα κρυπτονομίσματα. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τα meme κρυπτονομίσματα, όπως το Dogecoin και το Shiba Inu.

Για παράδειγμα, ο λογαριασμός του Twitter του Shiba Inu έφτασε τους 2 εκατ. ακόλουθους και ξεπέρασε το Ethereum που έχει 1,8 εκατ. Το Shiba Inu έφτασε, επίσης, το 1 εκατ. κατόχους την περασμένη εβδομάδα. Η κεφαλαιοποίηση του Shiba Inu κυμαίνεται πάνω από $20,2 δισ., κατατάσσοντάς το στην 13η θέση, με το Dogecoin να βρίσκεται στην 10η θέση των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, οι τιμές αυτών των meme νομισμάτων, που έχουν ως βασικό θέμα τους τα… σκυλιά, βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση. Αυτή την στιγμή, η τιμή του Shiba Inu διαπραγματεύεται στα $0,000037, μία πτώση κατά 57% από την τιμή ρεκόρ των $0,0000879 που έφτασε στις 27 Οκτωβρίου. Τις τελευταίες 24 ώρες, το Shiba Inu καταγράψει «βουτιά» 10,69%, το Dogecoin υποχώρησε κατά 4,03% και το Floki Inu κατά 14,89%. Και τα τρία αυτά κρυπτονομίσματα είναι αρκετά κάτω από τις πιο υψηλές τιμές, που έφθασαν το τελευταίο διάστημα.

Παρά τις πιέσεις που δέχονται στις τιμές τους, οι νέοι crypto-επενδυτές επενδύουν σε meme νομίσματα και υπάρχουν διάφοροι λόγοι, για τους οποίους τα προτιμούν.

  1. Έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα

Τα κρυπτονομίσματα, τα blockchain, τα NFTs, τα έξυπνα συμβόλαια και άλλοι όροι στην crypto-αγορά, είναι περίπλοκα θέματα που θέλουν αρκετό χρόνο για να τα μάθει κάποιος. Επειδή τα meme νομίσματα είναι γνωστά, οι επενδυτές νιώθουν οικεία απέναντί τους και νιώθουν άνετα να επενδύσουν σε αυτά χωρίς να χρειαστεί να κάνουν επιστάμενη έρευνα.

  1. Έχουν μία ενεργή κοινότητα

Οι κοινότητες του Shiba Inu και του Dogecoin είναι από τις πιο ενεργές και πιστές στον crypto-κόσμο. Ενώ σε αρχικό στάδιο αυτό είναι καλό για τους νέους επενδυτές επειδή μπορούν να βρουν υποστήριξη, αυτές οι κοινότητες μπορούν να μεταμορφωθούν γρήγορα σε χώρους με προβληματικές σκέψεις, κακές ιδέες και ψέματα. Ωστόσο, υπάρχει μία άνεση και ασφάλεια σε τόσο μεγάλες κοινότητες, γεγονός που βοηθάει στο να επικυρώσουν τις αποφάσεις τους, ανεξάρτητα από το αν είναι λογικές ή όχι.

  1. Είναι φθηνές επιλογές για το ξεκίνημα

Και τα τρία βασικά meme νομίσματα, δηλαδή, το Shiba Inu, το Dogecoin και το Floki Inu είναι πάρα πολύ φθηνά. Το ένα Dogecoin κοστίζει λιγότερο από $0,22 και τα άλλα δύο λιγότερο από $0,002. Αλλά οι τόσο χαμηλές τιμές μπορούν να ξεγελάσουν τους νέους επενδυτές και να τους αφήσουν να πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν πλούσιοι αν έχουν μερικά εκατοντάδες χιλιάδες νομίσματα. Δυστυχώς, η τιμή δεν είναι το ίδιο πράγμα με την αξία στα κρυπτονομίσματα.

Πολλές οι προκλήσεις των meme κρυπτονομισμάτων

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που οι νέοι επενδυτές δεν υπολογίζουν όταν επενδύουν σε meme νομίσματα. Για παράδειγμα, τα meme νομίσματα συνήθως έχουν αποθηκευμένο ένα μεγάλο αριθμό νομισμάτων σε πολύ λίγα χαρτοφυλάκια. Αυτά τα επίπεδα συγκέντρωσης δεν καθιστούν τα συγκεκριμένα νομίσματα μία ιδανική επένδυση, καθώς μπορούν να χειραγωγηθούν εύκολα.

Το Dogecoin και το Shiba Inu έχουν απεριόριστη προμήθεια νομισμάτων που μπορούν να εξορύσσονται για πάντα. Αξίζει να σημειώσουμε, ωστόσο, πως όσο μεγαλύτερη ποσότητα από κάτι είναι διαθέσιμη, τόσο λιγότερη αξία έχει.

Τέλος, υπάρχουν περιορισμένες περιπτώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και απογοητευτικά αναπτυξιακά σχέδια για το μέλλον. Αυτά δεν δημιουργούν άνεση και αισιοδοξία για τα meme νομίσματα, ειδικά αν τα συγκρίνεις με επαναστατικά πρότζεκτ όπως τα Ethereum 2.0, Chainlink, Cardano, Decentraland και Energi, τα οποία έχουν πολλές χρήσεις και μπορούν να λύσουν διάφορα προβλήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:03 - 11 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.