ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Maricoin: Λανσαρίστηκε το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ κρυπτονόμισμα Κύριο

22:58 - 02 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Maricoin: Λανσαρίστηκε το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ κρυπτονόμισμα
Το maricoin, το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ κρυπτονόμισμα, λανσαρίστηκε την Παρασκευή με σκοπό, όπως αναφέρουν οι εμπνευστές του, να αλλάξει τον κόσμο!

Το νέο κρυπτονόμισμα, το οποίο δανείστηκε το όνομά του από μια προσβλητική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην ισπανική καθομιλουμένη, χρησιμοποιήθηκε πιλοτικά σε μια εβδομαδιαία δοκιμή σε 10 επιχειρήσεις της Τσουέκα, η οποία είναι γνωστή ως η ΛΟΑΤΚΙ+ γειτονία της Μαδρίτης.

Οι εμπνευστές του κρυπτονομίσματος φιλοδοξούν να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στις αρχές του επόμενου χρόνου και θα χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής σε φιλικές προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα επιχειρήσεις και εκδηλώσεις παγκοσμίως.

«Αφού εμείς κινούμε αυτή την οικονομία, γιατί να μην επωφεληθεί από αυτήν η κοινότητά μας, αντί για τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες ή τις μεγάλες εταιρείες που συχνά δεν βοηθούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα;», δήλωσε στο Reuters ο συνιδρυτής του Χουάν Μπελμόντε.

Ήδη 8.000 ενδιαφερόμενοι

Ο Μπελμόντε, κομμωτής και επιχειρηματίας, δήλωσε ότι η ιδέα για το εν λόγω κρυπτονόμισμα του ήρθε ενώ διασκέδαζε με φίλους στην εκδήλωση Pride της Μαδρίτης τον Ιούλιο του 2021. Όπως σημειώνει, όμως, γενικότερα εντοπίζει τις ρίζες του πρότζεκτ στο 2017, όταν η ομάδα HazteOir ξεκίνησε εκστρατεία κατά των δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ.

Η εκστρατεία της εν λόγω ομάδας απαγορεύτηκε γρήγορα από τις ισπανικές αρχές, αλλά ο Μπελμόντε δήλωσε ότι τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι «έπρεπε να κάνω κάτι για να βοηθήσω στην αξιοποίηση της οικονομικής επιρροής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον αγώνα κατά της ομοφοβίας».

Το maricoin υποστηρίζεται από την Εταιρεία Επιχειρηματικού Κεφαλαίου Borderless Capital με έδρα το Μαϊάμι και ο διευθύνων σύμβουλος της πρωτοβουλίας Φρανσίσκο Άλβαρες δήλωσε ότι υπάρχουν ήδη 8.000 επίδοξοι αγοραστές σε λίστα αναμονής για να αγοράσουν maricoins πριν από την έναρξη διαπραγμάτευσής του.

Μάλιστα, το maricoin θα έχει και τη δική του γλώσσα (lingo), όπως, για παράδειγμα, το «trans» που θα αναφέρεται στις μεταφορές χρημάτων μεταξύ χρηστών.

Το maricoin θα χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις που σέβονται το μανιφέστο του κατά των διακρίσεων και, αν διαπιστωθεί ότι παραβιάζουν κάποια από αυτά που ορίζει, θα αποβάλλονται.

Μάλιστα, οι εμπνευστές του ελπίζουν ότι το εγχείρημα μπορεί να δημιουργήσει μια πηγή χρηματοδότησης για τις ΛΟΑΤΚΙ+ επιχειρήσεις και τις πρωτοβουλίες της κοινότητας παγκοσμίως.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:27 - 03 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.