ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεκτείνεται το ψηφιακό γουάν- Παρουσιάστηκε η πιλοτική εφαρμογή

21:33 - 04 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Επεκτείνεται το ψηφιακό γουάν- Παρουσιάστηκε η πιλοτική εφαρμογή
Την πιλοτική εφαρμογή της για το ψηφιακό γουάν παρουσίασε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, στην προσπάθειά της να επεκτείνει τη χρήση του νομίσματος σε όλο και περισσότερους πολίτες.

Όπως αναφέρει το CNBC, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στα app store των Android και Apple στην Κίνα και επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι και να κάνουν αγορές.

Το ψηφιακό γουάν, ή αλλιώς e-CNY, αποτελεί την ψηφιακή μορφή του νομίσματος της Κίνας και άρχισε να αναπτύσσεται το 2014. Δεν αποτελεί κρυπτονόμισμα όπως το bitcoin, αλλά ένα νόμισμα που εκδίδεται και ελέγχεται από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Η νέα εφαρμογή επιτρέπει τη χρήση του ψηφιακού γουάν σε δέκα περιοχές της χώρας, ανάμεσα στις οποίες μεγάλες πόλεις, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη. Ωστόσο, μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή οποιοσδήποτε στη χώρα, γεγονός που δείχνει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Κίνα, ώστε η χρήση του να γίνει όσο το δυνατόν πιο ευρεία.

Μέχρι στιγμής το ψηφιακό γουάν έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες δοκιμές ανά την Κίνα, κατά τις οποίες αρκετοί πολίτες κέρδισαν ένα μικρό ποσό στο συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα για να κάνουν αγορές.

Κατά το 2021 κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα δέχονταν συναλλαγές σε ψηφιακό γουάν. Ωστόσο, το νόμισμα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη επισήμως σε ολόκληρη την Κίνα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ψηφιακό γουάν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.