ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To bitcoin μπορεί να φτάσει τα $100,000 εντός 2022

08:44 - 05 Ιαν 2022 | Νομίσματα
To bitcoin μπορεί να φτάσει τα $100,000 εντός 2022
Το bitcoin μπορεί να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να φτάσει μέχρι τα $100,000 εντός του 2022, σύμφωνα με τον Antoni Trenchev, αναλυτή της εταιρείας δανεισμού Nexo.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος του κόσμου ήταν στα $46,170.43 τη Δευτέρα.

“Πιστεύω ότι το bitcoin θα φτάσει τα $100,000 φέτος, πιθανόν μέχρι τα μέσα του έτους” είπε ο Trenchev, ο συν-ιδρυτής του Nexo. Η Nexo υποστηρίζει ότι είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα δανεισμού στον ψηφιακό χρηματοπιστωτικό τομέα. Η εταιρεία έχει εκδώσει πάνω από $6 δισεκατομμύρια σε πιστώσεις και ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία για πάνω από 2.5 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Το Bitcoin έχει ωφεληθεί αρκετά από την πανδημία καθώς αυξήθηκε κατά πάνω από 60% το 2021, αν και τώρα βρίσκεται αρκετά μακριά από την τιμή ρεκόρ που έφτασε νωρίτερα φέτος στα $69,000. Ο S&P 500 αυξήθηκε κατά σχεδόν 27% την ίδια περίοδο ενώ ο Dow Jone και ο Nasdaq αυξήθηκαν κατά 18.73% και 21.39% αντιστοίχως.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι τις ίδιες αισιόδοξες απόψεις, όπως αυτές του Trenchev.

Κάποιοι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το bitcoin μπορεί να αντιμετωπίσει μία απότομη πτώση στους επόμενους μήνες. Η καθηγήτρια χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, Carol Alexander, για παράδειγμα, είπε ότι βλέπει το bitcoin να πέφτει μέχρι και τα $10,000 μέσα στο 2022.

Η επίμονη καχυποψία από τις ρυθμιστικές αρχές στον τομέα και οι τεράστιες διακυμάνσεις στις τιμές του, μπορεί να επιδράσουν στις προοπτικές του bitcoin.

Ο Trenchev ωστόσο διαφωνεί και θεωρεί ότι υπάρχουν δύο απλοί λόγοι για τους οποίους πιστεύει ότι θα υπάρχουν μεγάλα κέρδη στο bitcoin στο άμεσο μέλλον:

Ένας λόγος είναι ότι τα ιδρύματα “χτίζουν τα ταμεία τους” και τα γεμίζουν με κρυπτονομίσματα. Εταιρείες όπως η MicroStrategy και η Square είναι ανάμεσα στα πιο γνωστά παραδείγματα εταιρειών που έχουν αγοράσει τεράστια ποσά bitcoin.

Άλλος ένας λόγος είναι η πρόβλεψή του ότι τα «φθηνά χρήματα» (cheap money) είναι εδώ για να μείνουν, κάτι το οποίο θα ευνοήσει σημαντικά τα κρυπτονομίσματα.

Τα σχόλιά του έρχονται παρά τις προσδοκίες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων (Fed) να ανεβάσει τα επιτόκια αρκετές φορές φέτος, για πρώτη φορά από όταν ξεκίνησε η πανδημία, προκειμένου να ελέγξει τον πληθωρισμό. Το Fed ήταν μία από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες που πήραν μέτρα νομισματικής ανακούφισης το 2020 για να βοηθήσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές να επιβιώσουν στην αρχή της πανδημίας.

Ο Trenchev παραδέχτηκε ότι είναι αντίθετος στη νομισματική πολιτική «ανακούφισης» και πρόσθεσε ότι ο περισσότερος κόσμος έχει καταλάβει λάθος σχετικά με τις προσδοκίες του για τις αυξήσεις των επιτοκίων από το Fed.

“Ειλικρινά πιστεύω ότι με το που δούμε μία άνοδο των επιτοκίων, θα υπάρχει μία πτώση στα κεφάλαια και στα ομόλογα. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δει πολιτική προθυμία να υπάρχει κάποια διόρθωση στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές” είπε ο Trenchev.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:43 - 05 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.