ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εξέγερση στο Καζακστάν πλήττει τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων

22:35 - 06 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Η εξέγερση στο Καζακστάν πλήττει τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων
Η παγκόσμια υπολογιστική ισχύς του δικτύου bitcoin έχει καταγράψει απότομη πτώση, καθώς ο τερματισμός λειτουργίας του διαδικτύου στο Καζακστάν αυτήν την εβδομάδα, λόγω της εξέγερσης που επικρατεί εδώ και μερικές ημέρες, έπληξε την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων της χώρας.

Σημειώνεται ότι το Καζακστάν έγινε πέρυσι το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο στον κόσμο για την εξόρυξη bitcoin μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Κέντρο Εναλλακτικών Χρηματοοικονομικών του Κέιμπριτζ, καθώς η Κίνα απαγόρευσε τις εξορύξεις κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, το internet «έπεσε» την Τετάρτη σε όλο το Καζακστάν, κάτι που ο ιστότοπος παρακολούθησης Netblocks αποκάλεσε «εθνική διακοπή του διαδικτύου».

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή πιθανότατα θα εμπόδιζε τους εξορύκτες που εδρεύουν στο Καζακστάν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο bitcoin.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα, τον περασμένο Αύγουστο το Καζακστάν αντιπροσώπευε το 18% του παγκόσμιου «hashrate» (κρυπτογλωσσικός όρος για την ποσότητα της υπολογιστικής ισχύος που χρησιμοποιείται από υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο bitcoin). Πριν από την καταστολή της εξόρυξης bitcoin από την Κίνα τον περασμένο Απρίλιο, το ποσοστό αυτό για το Καζακστάν ήταν μόλις 8%.

Το hashrate σε μεγάλες δεξαμενές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων μειώθηκε σήμερα (6/1) περίπου κατά 14% από τα επίπεδά του αργά την Τρίτη (4/1), σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας εξόρυξης BTC.com.

Τα κέντρα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων του Καζακστάν τροφοδοτούνται ως επί το πλείστον από γηρασμένα εργοστάσια άνθρακα, τα οποία αποτελούν «πονοκέφαλο» για τις αρχές της χώρας, καθώς προσπαθούν να απελευθερώσουν την οικονομία από τον άνθρακα.

Η πτώση του hashrate δεν είναι απαραίτητα υποστηρικτική για την τιμή του bitcoin, επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Το bitcoin έπεσε κάτω από τα 43.000 δολάρια την Πέμπτη, δοκιμάζοντας τα χαμηλά πολλών μηνών μετά την πτώση της διάθεσης των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έκλινε προς μία πιο επιθετική νομισματική πολιτική.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:28 - 06 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.