ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Πέντε... προφητείες για το 2022 Κύριο

10:44 - 08 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Πέντε... προφητείες για το 2022
Το 2021 ήταν ένας πολύ καλός χρόνος για τα κρυπτονομίσματα, γεγονός που βάζει ψηλά τον πήχη και για το 2022.

Οι κρύπτο-επενδυτές έζησαν έναν χρόνο γεμάτο με σκαμπανεβάσματα. Σχεδόν όλα τα κρυπτονομίσματα, από το bitcoin έως το dogecoin έφτασαν τιμές ρεκόρ και έδωσαν τεράστια κέρδη στους επενδυτές. Ωστόσο τον Μάιο, χάθηκε περίπου το 50% της συνολικής αξίας της αγοράς σε μόνο επτά ημέρες. Τον Σεπτέμβριο, είδαμε τα αυστηρά μέτρα που πήρε η Κίνα για τα κρυπτονομίσματα και την απόφασή της να απαγορεύσει όλες τις συναλλαγές.

Άλλες σημαντικές στιγμές για τον κρύπτο-κόσμο το 2021 ήταν όταν το Ελ Σαλβαδόρ έκανε το bitcoin επίσημο νόμισμα, η εκτόξευση των meme νομισμάτων και η πώληση ενός NFT για $69 εκατομμύρια.

Τί να περιμένουμε για το 2022; Ακολουθούν πέντε προβλέψεις που έκανε η Arcane Research για τον κρύπτο-κόσμο:

Το Bitcoin σε παράλληλο πορεία με το S&P 500

Παρά την απειλή των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού στην ανάκαμψη της οικονομίας και το bitcoin και ο δείκτης S&P 500 της Wall Street είχαν εντυπωσιακή απόδοση το 2021. Το bitcoin αυξήθηκε κατά 66% ενώ ο S&P 500 κατά 27%.

“Άρα, αν το χρηματιστήριο συνεχίσει να ανεβαίνει το 2022, το bitcoin λογικά θα αποδώσει καλύτερα. Αν δούμε μία κόκκινη χρονιά για το χρηματιστήριο, τότε το bitcoin λογικά θα αποδώσει χειρότερα”.

To ether θα αποδώσει ξανά καλύτερα από το bitcoin

To ether απέδωσε πολύ καλύτερα από το bitcoin το 2021, ανεβαίνοντας κατά 418% σε αντίθεση με το bitcoin που αυξήθηκε κατά 66%.

“Αυτό το κενό ανάμεσα στις αποδόσεις είναι το πιο μεγάλο που έχουμε δει από το 2015 όταν κυκλοφόρησε το Ethereum” είπε η Arcane.

Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους το ether θα αποδίδει καλύτερα  και το 2022 είναι η αύξηση στον όγκο των NFTs. Τα περισσότερα NFTs χρησιμοποιούν το blockchain του Ethereum. Επίσης, βασικές αναβαθμίσεις βελτίωσαν την δυνατότητα του Ethereum να επεξεργάζεται περισσότερες συναλλαγές.

Τα περισσότερα meme νομίσματα θα εξαφανιστούν

Το 2021, τα meme νομίσματα είδαν τεράστιες αυξήσεις, με το shiba inu να ανεβαίνει κατά 44,540,000% πέρυσι. Και το νόμισμα squid, το οποίο πήρε το όνομά του από την σειρά του Netflix, Squid Game, ανέβηκε κατά 75,000% σε λιγότερο από μία εβδομάδα πριν εξαφανιστεί λίγο αργότερα.

“Δεν μπορούμε να συνοψίσουμε το 2021 χωρίς να αναφέρουμε την παράλογη απόδοση των meme κρυπτονομισμάτων” είπε η Arcane Research.

To USD Coin θα ξεπεράσει το Tether ως το μεγαλύτερο stablecoin

To Tether είναι το μεγαλύτερο stablecoin εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχει φέτος κυρίως λόγω της απόφασης του USD Coin να πάρει μέρος σε δανεισμούς.

“Καινοτόμα προϊόντα δανεισμού τα οποία δίνουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις στις καταθέσεις stablecoin είναι οι βασικοί λόγοι που αναπτύσσονται τα stablecoin” είπε η Arcane Research.

To bitcoin θα παραμείνει στενά συνδεδεμένο με το VIX

“Ο φόβος στις χρηματοοικονομικές αγορές επηρέασε άμεσα την απόδοση του bitcoin”. To VIX είναι ένα δημοφιλές μέτρο της προσδοκίας μεταβλητότητας του χρηματιστηρίου με βάση τις επιλογές δείκτη S&P 500 και επηρεάζει τα κρυπτονομίσματα.

Κορυφώσεις στο Cboe Volatility Index (VIX) συνόδευαν τα ξεπουλήματα του bitcoin. H Arcane Research προειδοποίησε ότι οι «άνεμοι» του VIX μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην βραχυπρόθεσμη πορεία της τιμής του bitcoin.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.