ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πολύκροτη σχέση Μασκ - Dogecoin έχει... παρελθόν

14:30 - 17 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Η πολύκροτη σχέση Μασκ - Dogecoin έχει... παρελθόν
Η Tesla έχει αρχίσει να επιτρέπει τις αγορές των προϊόντων της χρησιμοποιώντας Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα αστείο.

Ο Μασκ ανακοίνωσε αυτή την εξέλιξη στο Twitter την περασμένη Παρασκευή, ένα μήνα αφότου υπονόησε ότι θα αρχίσουν να το δέχονται.

Αυτά τα νέα οδήγησαν στην μεγάλη άνοδο της τιμής του dogecoin πριν ξαναπέσει αργότερα.

Η σχέση Μασκ - Dogecoin, όμως, δεν προέκυψε έτσι ξαφνικά. Έχει παρελθόν.

Σχόλια από τον Μασκ έχουν οδηγήσει πολλές φορές σε αλλαγές στις τιμές διαφόρων κρυπτονομισμάτων, όπως του dogecoin και του bitcoin.

To πιο πρόσφατο tweet του Μασκ οδήγησε σε μία αύξηση κατά 14% στην τιμή του Dogecoin, ενώ πριν από ένα μήνα, ο επιχειρηματίας είχε πει ότι η Tesla θα δοκιμάσει το συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα ως τρόπο πληρωμής.

Το dogecoin ξεκίνησε το 2013 ως παρωδία για την μανία με τα κρυπτονομίσματα και ήταν αρχικά άγνωστο.

Ωστόσο, η τιμή του ανέβηκε πέρυσι κατά 4000% λόγω της προώθησης που του έκανε ο Μασκ.  

Ο Μασκ, ο οποίος είναι και επενδυτής του κρυπτονομίσματος, έχει χαρακτηρίσει το dogecoin ως “το κρυπτονόμισμα του κόσμου” και είχε δηλώσει ότι η εταιρεία του, SpaceX θα το δέχεται ως μέσο πληρωμής.

Σε μία εμφάνισή του στο Saturday Night Life, αφού πιέστηκε να ορίσει το κρυπτονόμισμα, ο Μασκ το αποκάλεσε «βαβούρα».

Το dogecoin δεν είναι το μόνο κρυπτονόμισμα στο οποίο έχει δώσει σημασία ο Μασκ. Πέρυσι, οι τιμές του bitcoin αυξήθηκαν αφού η Tesla δήλωσε ότι έχει επενδύσει στο κρυπτονόμισμα και είπε ότι θα επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας bitcoin. Ωστόσο, η Tesla απέσυρε αυτή την ιδέα αργότερα.

Ο Μασκ, ο οποίος επενδύσει σε bitcoin, δήλωσε ανήσυχος σχετικά με την μεγάλη ποσότητα που καταναλώνεται για να δημιουργηθεί το κρυπτονόμισμα.

Το dogecoin, είναι αυτή την στιγμή το μόνο κρυπτονόμισμα που δέχεται η Tesla.

Τα αντικείμενα που μπορούν να αγοραστούν αυτή την στιγμή με dogecoin συμπεριλαμβάνουν τις αγκράφες της Tesla για 835 doge ή $162 και τα παιδικά οχήματα για 12020 doge ή $2280.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 17 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.