ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Υπάρχει... φρένο ή ξεκίνησε μία κρίση διαρκείας;

09:02 - 19 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Υπάρχει... φρένο ή ξεκίνησε μία κρίση διαρκείας;
Οι τιμές του Bitcoin και του Ethereum συνέχισαν να πέφτουν περαιτέρω την Τρίτη (18/1) οδηγώντας το συνολικό ανώτατο όριο της αγοράς κρυπτονομισμάτων κάτω από τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Ενώ ορισμένοι αναλυτές είναι αισιόδοξοι ότι η αγορά θα μπορούσε να αλλάξει στο εγγύς μέλλον, άλλοι προειδοποιούν για πιθανή ελεύθερη πτώση σε νέα χαμηλά.

Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε περίπου 41.908,24 $, σημειώνοντας πτώση περίπου 2,07% τις τελευταίες 24 ώρες. Το Ethereum από την άλλη, έπεσε στα 3.171,25 $ περίπου, αφού έχασε περίπου 3% τις τελευταίες 24 ώρες.

Η παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης διαμορφώθηκε σε περίπου 1,99 τρισεκατομμύρια δολάρια μετά από πτώση περίπου 2,85% την τελευταία ημέρα. Η αγορά altcoin ήταν στο κόκκινο τις τελευταίες 24 ώρες. Επιπλέον, τα περισσότερα από τα altcoin εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα δύο κορυφαία ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, το Bitcoin και το Ethereum.

Ιστορικά, από την έναρξη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, μια αγορά-αρκούδα πολλών εβδομάδων που διαρκεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, διατηρείται αδιάκοπα μέχρι το Bitcoin να χάσει τη μισή του αξία. Εάν η υπόθεση υλοποιηθεί, τότε η αγορά κρυπτογράφησης θα μπορούσε να παγιδευτεί σε bear market μέχρι το 2024!

Σύμφωνα με την πλατφόρμα κρυπτογράφησης Santiment, οι κοινωνικές τάσεις που προέρχονται από επενδυτές και εμπόρους επιβεβαίωσαν ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται υπό επίσημη επιρροή αρκούδας. Το πτωτικό κλίμα επικρατεί μεταξύ των εμπόρων και των νέων επενδυτών από τα μέσα Μαΐου 2021.

Οι περισσότεροι ειδικοί, όμως, πιστεύουν ότι αυτή τη φορά η bear market θα είναι μικρότερη από τις προηγούμενες.  Ο Bitbit, ένας αναλυτής, επενδυτής και έμπορος κρυπτονομισμάτων πιστεύει ότι η bear market είναι εδώ για να μείνει αλλά όχι για πολύ καιρό. Εκτιμά πως το bitcoin μπορεί ακόμα και μέσα στο 2022 να ξεκινήσει μία μεγάλη ανοδική πορεία.

Για την ώρα πάντως οι θεσμικοί επενδυτές έχουν ελάχιστο ενδιαφέρον για την αγορά κρυπτογράφησης. Σύμφωνα με τον Laurent Kssis, έναν εμπειρογνώμονα στο διαπραγματευόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο κρυπτογράφησης (ETF) και διευθυντή της CEC Capital, η ανάκαμψη των τιμών των κρυπτογράφησης είναι λιγότερο πιθανή τώρα λόγω του χαμηλού ενδιαφέροντος από θεσμικούς επενδυτές.

Τι να περιμένουμε για το bitcoin, το Ethereum και γενικότερα για όλη την κρύπτο-αγορά

Ο CEO του Binance είχε πει κάποια στιγμή ότι όταν κάποιος πουλάει τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα, υπάρχει ήδη ένας έτοιμος αγοραστής σε μία υγιή αγορά. Τώρα, καθώς η αγορά μπορεί μπαίνει σε μία αγορά-αρκούδα, τα έξυπνα χρήματα αναμένεται να μπουν στην αγορά πριν μειωθεί το bitcoin κατά το ήμισυ.

Επίσης, τα κρυπτονομίσματα έχουν αρχίσει να υιοθετούνται όλο και περισσότερο στις χώρες, και οι εταιρείες ετοιμάζονται να μπουν στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων και των blockchain. Η παραδοσιακή αγορά, έχει επίσης δει μία σημαντική πτώση τις τελευταίες ημέρες.

Περισσότερες από 220 Αμερικάνικες εταιρείες με κεφαλαιοποίηση πάνω από $10 δισεκατομμύρια έχουν πέσει κατά πάνω από 20% από τις υψηλότερες τιμές που έχουν φτάσει.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις που υπάρχουν, κυρίως μεταξύ των ισχυρών χωρών, έχουν αυξήσει την αβεβαιότητα στην αγορά. Μία ακόμη απειλή στην παγκόσμια οικονομία είναι και η μετάλλαξη όμικρον, η οποία επηρεάζει τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ωστόσο, κάποια altcoins τα πηγαίνουν καλύτερα, παρά την κρίση που βιώνει η κρύπτο-αγορά. Για παράδειγμα, το Cardano (ADA) έχει ανέβει κατά 29.89% τις τελευταίες εφτά μέρες σε σχέση με το bitcoin και το Ethereum που έχουν ανέβει κατά 0.28% και 2.04% αντίστοιχα.

Είναι βέβαιο πως η αγορά δεν κινείται συνολικά προς την ίδια κατεύθυνση και πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για επένδυση.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:38 - 19 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.