ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση αναμονής από τη Fed για το ψηφιακό δολάριο

23:14 - 20 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Στάση αναμονής από τη Fed για το ψηφιακό δολάριο
Την πολυαναμενόμενη έκθεσή της για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ψηφιακού δολαρίου, δημοσίευσε σήμερα (20/1) η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), διατηρώντας ωστόσο αποστάσεις.

Στην έκθεσή της η Fed αναλύει τα υπέρ και τα κατά πάνω σε αυτό το θέμα, ζητώντας παράλληλα δημόσια σχόλια, όπως μεταδίδει το CNBC.

Θεωρούμενο ως «το πρώτο βήμα για μια δημόσια συζήτηση μεταξύ της Fed και των ενδιαφερομένων σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας», το 40σέλιδο έγγραφο αποφεύγει τυχόν συμπεράσματα σχετικά με ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας. Η αναφορά αρχικά αναμενόταν το καλοκαίρι του 2021, ωστόσο τελικά καθυστέρησε.

Η έκθεση παρέχει μια εξαντλητική ματιά στα οφέλη, όπως η επιτάχυνση του συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών σε μια εποχή που οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε όλο τον κόσμο είναι ως επί το πλείστον ψηφιοποιημένες.

Μερικά από τα αρνητικά ζητήματα που εξετάζει η έκθεση, είναι οι κίνδυνοι χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και η προστασία της ιδιωτικότητας.

«Το ψηφιακό δολάριο θα μπορούσε να αλλάξει εκ θεμελίων τη δομή του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ, αλλάζοντας τους ρόλους και τις ευθύνες του ιδιωτικού τομέα και της κεντρικής τράπεζας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η έκθεση.

Σημειώνεται ότι η αντιπρόεδρος της Fed, Lael Brainard, είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του έργου, αν και οι περισσότεροι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.