ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώην CEO της Goldman Sachs... υπερασπίζεται τα κρυπτονομίσματα

08:59 - 28 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Πρώην CEO της Goldman Sachs... υπερασπίζεται τα κρυπτονομίσματα
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, θεωρεί πως τα κρυπτονομίσματα έχουν κατοχυρώσει τη θέση τους στην αγορά απ' όταν προσέλκυσαν τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία και απέδειξαν πως είναι ένα οικοσύστημα το οποίο αναπτύσσεται πολύ γρήγορα.

Ο Blankfein ρωτήθηκε από το CNBC για την άποψή του για τα κρυπτονομίσματα, τα οποία βρίσκονται σε πτώση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο παρελθόν, ο Blankfein ήταν επιφυλακτικός απέναντι στα κρυπτονομίσματα.

“Η άποψή μου για αυτά εξελίσσεται. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον αλλά νομίζω είναι σημαντικό να μπορείς να προβλέψεις το παρόν και να πεις «τι συμβαίνει». Σίγουρα τα κρυπτονομίσματα και βλέπω ότι «είναι γεγονός»”.

Με τον όρο «είναι γεγονός», ο Blankfein εννοεί ότι το οικοσύστημα γύρω από τα κρυπτονομίσματα έχει ωριμάσει τον τελευταίο χρόνο. Παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές εταιρείες, όπως η Goldman Sachs, έχουν αρχίσει να προσφέρουν στους πελάτες τρόπους για να αγοράζουν, να επενδύουν και να επιμελούνται ψηφιακά νομίσματα. Ένας παράλληλος κόσμος πρωτοκόλλων της αποκεντρωμένης οικονομίας έχει εμφανιστεί, ώστε να μπορούν οι κάτοχοι να δανείσουν και να κερδίζουν απόδοση στα νομίσματά τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει ένα sell off κρυπτονομισμάτων καθώς ο κόσμος πιστεύει ότι τα αυξανόμενα επιτόκια θα χτυπήσουν τα πιο ριψοκίνδυνα αγαθά. Η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων έπεσε σε κάτω από $2 τρισεκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα, αφού είχε φτάσει τα $3.1 τρισεκατομμύρια τον Νοέμβριο.

“Έχουν χάσει μεγάλη αξία, αλλά ολόκληρα οικοσυστήματα αναπτύσσονται γύρω τους” είπε ο Blankfein. “Φυσικά έχουν τα πλεονεκτήματα της ακαριαίας μεταφοράς, της μείωσης του πιστωτικού κινδύνου και όλα τα πλεονεκτήματα των blockchain”.

Στο παρελθόν, ο Blankfein είχε κατακρίνει το bitcoin ως αποθήκη αξίας και είχε πει ότι οι ρυθμιστές θα έπρεπε να είναι πολύ ανήσυχοι σχετικά με την άνοδό του.

“Μπορεί να είμαι επιφυλακτικός, αλλά είμαι και ρεαλιστής σχετικά με αυτά. Και γι’ αυτό μάντεψε... Σίγουρα θα ήθελα να έχω ένα κουπί σε αυτά τα νερά” είπε ο Blankfein.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:52 - 28 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.