ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η JP Morgan υπολόγισε την αντικειμενική αξία του bitcoin

09:08 - 11 Φεβ 2022 | Νομίσματα
Η JP Morgan υπολόγισε την αντικειμενική αξία του bitcoin
Για πρώτη φορά, η επενδυτική τράπεζα JP Morgan Chase & Co προσπάθησε να εκτιμήσει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το bitcoin.

Η «αντικειμενική αξία» του κρυπτονομίσματος, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο χρυσός του κρύπτο-κόσμου, είναι κατά 12% πιο χαμηλή από την τιμή που έχει τώρα. Αυτή η αντικειμενική αξία βασίζεται στην αστάθεια του bitcoin σε αντίθεση με τον χρυσό, σύμφωνα με την JP Morgan.

Ο αναλυτής, Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου, εκτίμησε ότι η αντικειμενική αξία του bitcoin είναι περίπου $38,000 καθώς το κρυπτονόμισμα είναι τέσσερις φορές πιο ασταθές από τον χρυσό.

Στην JP Morgan εκτίμησαν, επίσης, ότι η αντικειμενική του αξία θα αυξηθεί στα $50,000 στην περίπτωση που η αστάθεια μειωθεί στις τρεις φορές.

“Η μεγαλύτερη δυσκολία για το bitcoin από εδώ και πέρα είναι η αστάθειά του και οι απότομες διακυμάνσεις του που εμποδίζουν την θεσμική του υιοθέτηση” σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan.

Όταν σκεφτόμαστε τον μακροπρόθεσμο θεωρητικό στόχο του bitcoin, o Πανηγυρτζόγλου το βάζει στο επίπεδο που θα έβαζε την συνολική αξία της κρύπτο-αγοράς να συμβαδίζει με όλες τις επενδύσεις χρυσού που διατηρούνται ιδιωτικά. Αυτό το επίπεδο είναι στα $150,000 ενώ πέρυσι ήταν $146,000.

Οι αναλυτές σημείωσαν ότι η διόρθωση στις τιμές τον Ιανουάριο μοιάζει λιγότερο με εγκατάλειψη σε σχέση με τον Μάιο του 2021. Τότε, η τιμή του bitcoin είχε πέσει κατά 50% λόγω των αυστηρών μέτρων που είχε πάρει η Κίνα για τα κρυπτονομίσματα και ενός tweet από τον Έλον Μάσκ, ο οποίος είπε ότι η Tesla θα σταματήσει να δέχεται πληρωμές με bitcoin.

Ωστόσο, κάποια μετρικά συστήματα υποδεικνύουν μία πιο “μακροχρόνια και συνεπώς πιο ανησυχητική πτωτική τάση” από τον Νοέμβριο.

Τις τελευταίες εβδομάδες το bitcoin αντιμετώπιζε πολύ χαμηλές τιμές, πριν καταφέρει να ξεπεράσει τα $40,000 για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα. Την Δευτέρα, το bitcoin έφτασε τα $43,701, ενώ την Τετάρτη ήταν κατά 0.6% χαμηλότερο, στα $43,628. Ο πιο κοντινός του αντίπαλος, το Ethereum ήταν κατά 0.9% πιο υψηλό στα $3,137.

Την Τρίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συνέλαβε ένα παντρεμένο ζευγάρι για ξέπλυμα χρημάτων αφού έκλεψαν $3.6 δισεκατομμύρια σε bitcoin. Τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα σχετίζονται με ένα χακάρισμα του 2016 στην υπηρεσία Bitfinex. Τα χρήματα κλάπηκαν από έναν χάκερ ο οποίος παραβίασε το Bitfinex, το οποίο είχε αρχικά εκτιμηθεί στα $71 εκατομμύρια. Ωστόσο, λόγω της αύξησης του bitcoin από τότε, αυτή την στιγμή εκτιμάται στα πάνω από $5 δισεκατομμύρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.